Hoe Netflix zijn verlies met nieuwe manier van streamen op wil lossen

Films & Series Wesley Akkerman 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix verloor onlangs voor het eerst sinds jaren enkele abonnees en daarom kijkt het bedrijf naar nieuwe dingen om in te investeren. De streamingdienst komt de laatste tijd terug op verschillende uitspraken. Zo zou het nooit goedkopere abonnementen met advertenties willen aanbieden, maar dat gaat toch gebeuren.

Daarnaast had Netflix geen moeite met het delen van accounts. Want het ging erom dat mensen naar de content keken; dat was het belangrijkste. Maar ook op dat gebied heeft de streamingdienst nu een andere mening. Het volgende punt waar het bedrijf nu van mening over verandert is het aanbieden van live content.

Netflix investeert in live content?

Volgens de nieuwste geruchten is het zo dat Netflix livestreaming onderzoekt. De focus ligt aanvankelijk op het aanbieden van comedyspecials en talentenjachten. Dat is best ironisch, aangezien de dienst dan in het territorium van regulier tv-kijken komt. En dat terwijl die eerder het traditionele tv-kijken juist zo veranderde.

Netflix komt met een reeks spin-off series
De streamingdienst (Afbeelding: Netflix / Bewerking: WANT)

Verder kijkt Netflix naar opties als live sportwedstrijden of reünieshows. Daarmee volgt het bedrijf de concurrentie. Onder meer Apple TV+ en Disney+ bieden al live content aan. In sommige gevallen sporadisch, maar via Apple TV+ kun je bijvoorbeeld ook Friday Night Baseball kijken.

Voorlopig nog niets te melden

Aangezien het bedrijf zich op dit vlak nog in een oriënterende fase bevindt, hoeven we voorlopig geen nieuws te verwachten. De bron van het nieuws geeft eveneens geen tijdlijn voor het uitrollen van live content. De kern van dit nieuws is dat Netflix nu dus onderzoekt of dit het waard is om in te investeren.

Het kan echter allemaal wel heel snel gaan bij dit bedrijf. Dat hebben we eerder gezien met het goedkopere abonnement, dat middels advertenties ondersteund wordt. De CEO, Reed Hastings, zei dit binnen nu en twee jaar uit te willen rollen; maar dit lijkt al eind 2022 te gaan gebeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Deadline

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen