‘Samsung Galaxy S22 Ultra op dit gebied verslagen door Galaxy Z Fold 4’

Tech Wesley Akkerman 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Je kunt Samsung momenteel zien als marktleider op het gebied van vouwbare smartphones. Maar dat betekent niet dat het bedrijf lui wordt. Bedrijven gaan soms gestrekt onder het fenomeen van de wet van de remmende voorsprong. Die wet stelt dat vooruitgang uitblijft, omdat mensen of bedrijven weinig stimulans hebben.

Concurrentie op de markt, welke markt dan ook, kan ervoor zorgen dat bedrijven het beste uit hun producten willen halen. Daardoor krijg je als consument een sterk product voor vaak een scherpe prijs (is het idee, althans). Dat stimuleert bedrijven om te blijven investeren in innovatie en vooruitgang. Een goede gang van zaken.

Samsung staat aan de top

Wat je soms ziet is dat bedrijven aan de top zich minder snel genoodzaakt voelen om alles uit hun producten te halen. Maar daar lijkt Samsung zich weinig van aan te trekken, als we de geruchten mogen geloven. De aankomende Galaxy Z Fold 4 lijkt namelijk opnieuw de concurrentie ver achter zich te laten, zoals het nu lijkt.

Samsung Galaxy Z Fold 3
Volg WANT op Instagram! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Eerder was al duidelijk dat de Galaxy Z Fold 4 een beter camerasysteem krijgt dan de Fold 3. Tipgever Ice Universe, bekend van Twitter, deelt nu de vermeende specs van dat camerasysteem. De Z Fold 4 krijgt naar verluidt een hoofdcamera van vijftig, een groothoeklens van twaalf en een telelens van twaalf megapixel, met drie keer optische zoom.

Beter dan de Galaxy S22 Ultra

En om die laatste sensor is nu veel te doen. Want dit schijnt de beste telelens te zijn die Samsung tot op heden uitbracht; zelfs beter dan die van de Galaxy S22 Ultra. De Ultra heeft nog meer trucjes achter de hand, natuurlijk. Maar op dit gebied lijkt de Galaxy Z Fold 4 het high-end toestel voorbij te gaan.

Voor vouwbare smartphones gelden andere normen als het gaat om kwaliteit. Ze moeten bijvoorbeeld dun en licht blijven, zodat ze prettig in gebruik zijn. Dat betekent mogelijk dat we weinig veranderingen in fotokwaliteit waarnemen, omdat de grootte van de sensor beperkt blijft. Hoe groter een sensor is, hoe meer licht er doorheen gaat en hoe meer detail die opvangt. Maar wellicht verzint Samsung hier wat op door middel van camerasoftware.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen