Mark Hofman
Mark Hofman Apps 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp blaast nieuw leven in meest verwaarloosde functionaliteit

Het moest dé functionaliteit worden die mee kon liften met het succes van Instagram Stories, maar groeide uit tot een flop. WhatsApp Status is anno 2022 een zo goed als verwaarloosde functionaliteit waar binnenkort nieuw leven in geblazen wordt.

Via Status is het mogelijk om verhalen te maken, zoals je die kent van Instagram, en makkelijk te delen met je contacten. Enige probleem is echter dat weinig mensen hier ook daadwerkelijk gebruik van maken. Door een wijziging in de functionaliteit kan dat binnenkort veranderen.

WhatsApp pakt Status aan

Het is niet zo dat Status in een compleet nieuw jasje gehesen wordt. WhatsApp zal de functionaliteit nog steeds op dezelfde plek aanbieden en de werking ervan veranderd niet. Toch krijgt de feature, voor sommige gebruikers, een prettige nieuwe toevoeging. Eentje die vooral op zakelijk gebied veel gebruikt kan worden.

WhatsApp werkt achter de schermen aan een nieuwe manier van linkjes delen. Net als bij Instagram is het mogelijk om via Status je contacten direct naar een bepaalde pagina te sturen. Iets dat met een leuke vormgeving als toevoeging best toegankelijk is. Althans, dat is wat de mensen van WABetaInfo vandaag laten weten. Ze hebben de functionaliteit gespot in code. Hij is tot op heden dus nog niet te testen voor betagebruikers.

WhatsApp iOS
Iets aantrekkelijker (Afbeelding: WABetaInfo)

Waar je voorheen dus allen een link in platte tekst zag staan, krijgen contacten nu ook een voorproefje van de link te zien. Iets dat, voornamelijk voor webwinkels, de kans groter maakt dat er ook daadwerkelijk geklikt wordt.

Gloednieuwe app

WhatsApp is achter de schermen druk bezig met de ontwikkeling van zijn platform. Zo werd onlangs, door dezelfde bron, bekend dat er een gloednieuwe applicatie in ontwikkeling is. Het gaat om een compleet nieuwe app die binnenkort te gebruiken is door mensen met een Mac. De Apple-computer heeft op dit moment nog geen toegewijde applicatie, waardoor consumenten zijn aangewezen op de browser.

WhatsApp werkt achter de schermen aan een gloednieuwe app

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de grootste chat-app van de wereld? Check dan zeker even deze pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!