Instagram maakt reageren op stories makkelijker (en zo doe je het)

Apps Wesley Akkerman 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Instagram rolt nu een nieuwe functie uit die het leven van gebruikers iets gemakkelijker maakt. Je hoeft namelijk minder te reageren dan je wellicht wil. Het platform introduceert namelijk een optie genaamd Private Story Likes. Daarmee geef je simpelweg een ‘like’ aan een onlangs geplaatste story van je vrienden.

Voorheen was het zo dat wanneer je op een story van je vrienden wilde reageren, dat bericht binnenkwam als een dm (direct message). Het maakte niet uit of je een emoji of een volledig bericht verstuurde. Dat kun je nog steeds doen, als je dat wil — maar er is nu ook een andere optie beschikbaar: Private Story Likes.

Story op Instagram ‘liken’

Wanneer je nu een story bekijkt op Instagram, dan tref je daar ook een harticoon aan. Dat legt CEO Adam Mosseri uit in een video op Twitter. “Wanneer je daarop tapt, dan stuur je een like naar de maker.” Die like belandt niet in de dm’s van de gebruiker, maar in het persoonlijke overzicht van activiteiten op het platform.

Dat moet dus een hoop ge-dm over en weer schelen op Instagram. Soms kom je namelijk een video tegen die wel tof, maar niet de energie van een reactie waard is. In die gevallen kun je vanaf nu gewoon lekker een like uitdelen. Je uit daarmee toch je waardering, terwijl de handeling jou weinig energie kost.

Geen ‘like counts’

De stories op Instagram krijgen echter geen ‘like counts’. Dit is een getal dat weergeeft hoeveel likes een bericht gekregen heeft. Dat is een andere aanpak dan de dienst hanteert voor reguliere berichten, waar iedereen kan zien hoeveel likes een post gekregen heeft. Gebruikers kunnen er echter voor kiezen het aantal likes te verbergen.

De likes die je uitdeelt aan Instagram stories verschijnen dus alleen in het persoonlijke overzicht van de gebruiker. Je kunt ze zien staan wanneer je je eigen story opent en checkt wie hem allemaal bekeken heeft. “Het idee achter de knop is dat je je steun kunt uiten, zonder dat je dm-postvak overloopt”, aldus Mosseri.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen