WhatsApp werkt achter de schermen aan een gloednieuwe app

Apps Mark Hofman 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Anno 2022 kunnen we ons een wereld zonder WhatsApp bijna niet meer voorstellen. Het is voor zo’n twee miljard gebruikers dé manier om iedere dag in contact te blijven met vrienden, familie en zakelijke kennissen.

Toch is de ondersteuning voor veel verschillende apparaten nog niet heel erg uitgebreid. Er zijn bijvoorbeeld nog geen aparte applicaties voor de iPad en de Mac. Al gaat dat binnenkort wel veranderen.

WhatsApp werkt aan een gloednieuwe app

Achter de schermen is WhatsApp druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe applicatie. Het zusterbedrijf van Meta zou naar verluidt bezig zijn met een speciale app voor macOS. Mocht deze er daadwerkelijk komen is de dienst dus een stuk makkelijker te gebruiken op je iMac, MacBook of Mac Studio. WABetaInfo liet al eerder dergelijke geluiden horen, maar nu is er ook daadwerkelijk bewijs te vinden voor de beweringen.

De betrouwbare website deelt vandaag een screenshot. Daarin zien we WhatsApp in een klein venster binnen macOS. Het gaat om het activatiescherm, waarmee jij je account makkelijk kunt verbinden met je Apple-computer. Net als bij de webversie van WhatsApp doe je dit door de code te scannen binnen de applicatie op je iPhone of Android-smartphone.

WhatsApp iOS
Inloggen met je iPhone of Android (Afbeelding: WABetaInfo)

WABetaInfo maakt duidelijk dat WhatsApp daadwerkelijk een geheel nieuwe app aan het bouwen is voor macOS. Het gaat dus niet om een simpele port van de Windows-versie.

Tegelijkertijd op iPhone en Android?

Volgens WaBetaInfo is het overigens wel opvallend dat er direct aan een integratie met Android gewerkt wordt. Uiteraard zijn er veel Android-gebruikers met een MacBook of iMac. Via deze weg kunnen zij WhatsApp ook goed gebruiken op hun computer. Toch zoekt de website er ites meer achter en denkt het voornamelijk aan een integratie tussen iPhone en Android. Er wordt in ieder geval niet uitgesloten dat WhatsApp tegelijkertijd op beide systemen te gebruiken is.

WhatsApp achter het stuur? Dat kan je in België je rijbewijs gaan kosten!

Op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen? Check dan deze pagina op onze website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen