Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 12 mrt 2021

Netflix account delen met je vrienden? Daar komt binnenkort een einde aan!

Netflix heeft meer dan 200 miljoen abonnees, maar er zijn veel meer mensen die de dienst op dit moment gebruiken. Sinds de komst van de streamingdienst worden accounts massaal gedeeld met vrienden en familie. Niet helemaal de bedoeling natuurlijk en daarom kijkt het bedrijf naar oplossingen.

Het delen van een Netflix account is voor gebruikers erg handig, maar voor het platform zelf natuurlijk niet zo voordelig. Het is dan ook geen verrassing dat het bedrijf bezig is met een test om het delen van wachtwoorden tegen te gaan. Sterker nog: de streamingdienst is er eigenlijk best laat mee.

Netflix wil dat jij je account niet meer deelt

Via GammaWire duikt er een nieuwe Netflix feature op die ervoor gaat zorgen dat gebruikers hun account niet meer delen met anderen. Althans, het zorgt ervoor dat ongeautoriseerde gebruikers een account niet meer kunnen gebruiken. Het gaat overigens niet om een functionaliteit die nu al verschijnt, maar op dit moment wel getest worden. Zo laat een woordvoerder van het bedrijf tegenover The Verge weten:

“Deze test is ontworpen om ervoor te zorgen dat Netflix accounts gebruikt kunnen worden door de mensen die geautoriseerd zijn om dat te doen”

Hoe gaat het in zijn werk?

Wie gebruikmaakt van een Netflix-account van een vriend, of een familielid, kan daar binnenkort dus vanaf getrapt worden. Netflix werkt namelijk aan een algoritme dat kan detecteren wanneer iemand ander de de account beheerder de streamingdienst gebruikt. Deze persoon krijgt dan vervolgens de mogelijkheid om zichzelf te verifiëren, maar krijgt daarvoor wel kort de tijd. Denk hierbij aan een e-mail bericht of een sms met een code die je snel in moet voeren.

Disney+ gaat hard en zet de achtervolging op Netflix vol in

Wanneer je jezelf niet binnen de tijdslimiet hebt kunnen verifiëren wordt je dus van het account getrapt en krijg je de vraag of je zelf een account aan wil maken. Klik je deze melding weg en ga je vervolgens weer het account op, dan zul je zien dat het streamen van content niet meer mogelijk is.

Netflix account delen
Het scherm voor de verificatie (Afbeelding: GammaWire)

Netflix zet een stap in de goede richting

Veel mensen zullen de nieuwe functionaliteit als flauw beschouwen, maar het is zeer goed te begrijpen waarom Netflix dit doet. De streamingdienst heeft het laatste jaar veel concurrentie gekregen en moet meer lappen om bepaalde titel te kunnen behouden. Daarbij kost de productie van Netflix Originals natuurlijk ook niet weinig en zal het bedrijf ook daar in moeten blijven investeren.

Hoe meer gebruikers gewoon betalen voor hun account, hoe meer content je vervolgens aangeboden krijgt. Iets dat, naar ons idee, het prijskaartje van €10,99 wel waard is. Toch?

Reageer op artikel:
Netflix account delen met je vrienden? Daar komt binnenkort een einde aan!
Sluiten