Disney+ gaat hard en zet de achtervolging op Netflix vol in

Films & Series Jeroen Kraak 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney+ blijft ontzettend hard groeien. Het gaat in zo’n rap tempo dat het een steeds grotere bedreiging voor Netflix wordt.

Disney+ is nu iets meer dan een jaar online. Na een wat stroef begin gaat de streamingdienst nu als een raket. Met de komst van Star is er inmiddels veel meer content bijgekomen en ook met haar Original-series als The Mandalorian en WandaVision weet het te scoren. Dat moet in de toekomst nog meer worden en dus liggen er gouden bergen voor Disney in het verschiet.

Een groot succes voor Disney+

Het doel bij de oprichting van Disney+ was om na 5 jaar tussen de 60 en 90 miljoen leden te hebben. Dat gaat sneller dan dat het bedrijf heeft durven dromen, want in januari stond de teller al op 94 miljoen. Die lijn zet Disney gewoon door want het heeft nu een belangrijke mijlpaal behaald. De streamingdienst heeft nu de 100 miljoen leden gepasseerd.

Maar bij die 100 miljoen blijft het niet. Het zorgt voor een flinke impuls voor Disney+. CEO Bob Chapek liet weten tijdens een meeting met aandeelhouders dat het Disney inspireert om nog ambitieuzer te zijn en nog meer te investeren in de streamingdienst. “We hebben ons als doel gesteld om meer nieuwe titels per jaar te ontwikkelen, waar ook Animation, Live Action, Marvel, Star Wars en National Geographic onder vallen.

Meer films direct naar het platform?

Het bedrijf benadrukte daarbij ook dat direct-to-consumer-activiteit de topprioriteit hebben. Dat betekent dat er in de toekomst wellicht meer grote films direct naar Disney+ worden gebracht zonder tussenkomst van een bioscoop. Dat zagen we eerder al met Mulan en nu probeert het bedrijf hetzelfde te doen met Raya and the Last Dragon.

Bij Marvel-films lijkt dat nu nog een stap te ver. Black Widow staat daarom nog steeds gepland voor een bioscooprelease. Eerder lieten verantwoordelijken van Marvel al weten dat ze niet zitten te wachten op een directe release op Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen