Instagram werkt aan zeer interessante feature om je Stories te verbeteren

Apps Wesley Akkerman 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Instagram test momenteel een zeer interessante functie die de app voor een grotere doelgroep toegankelijker moet maken. Er wordt namelijk geëxperimenteerd met speciale stickers die een automatische ondertiteling toevoegen aan stories. De zogenoemde captions laten gebruikers lezen wat er gezegd wordt in een video.

Dat vertelt socialmediaredacteur Matt Navarra op Twitter. Ondertiteling toevoegen aan video’s is geen nieuw concept. Ondermeer TikTok en YouTube doen dat ook. Met wisselend succes, overigens. De technologie is nog vrij jong, waardoor er nog wel eens fouten in de tekst kunnen sluipen.

Automatisch gegeneerde tekst

Dat is niet heel vreemd, aangezien die tekst automatisch gegeneerd wordt door kunstmatige intelligentie. Dat is dan ook de reden dat Instagram de functie nog niet uitgerold heeft. Eerst moet er intern nog flink gesleuteld worden aan de technologie, voordat die gereed is voor een brede uitrol.

Navarra schrijft in een volgende tweet dat de captionssticker voorzien is van een speciaal label. Daar staat ‘internal only’. Dat moet duidelijk maken dat die functionaliteit alleen intern beschikbaar is en nog niet gereed is voor het grote publiek. Stories die voorzien worden van de sticker, worden niet gepubliceerd.

Instagram-functie laat op zich wachten

Een vertegenwoordiger van Instagram heeft bevestigd dat het team werkt aan de functionaliteit. En ondanks het feit dat de functie nog niet gereed is voor een test met mensen buiten het bedrijf, lijkt het er toch op dat die functie per ongeluk uitgerold is naar een groep gebruikers. Het lijkt om een glitch te gaan.

Facebook kopieert uiterst populaire gekopieerde Instagram-feature

Op moment van schrijven is het niet duidelijk wanneer de captionssticker uitgerold wordt naar de openbare versie van de applicatie. Opvallend is dat een andere app van Instagram, genaamd Threads, al wel over een soortgelijke functie beschikt. De applicatie biedt namelijk zogenaamde videonotities aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen