Facebook kopieert uiterst populaire gekopieerde Instagram-feature

Apps Wesley Akkerman 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Facebook test momenteel een functie waarmee je de Reels die je gemaakt hebt op Instagram, ook op je FB-account kunt delen. In feite kopieert het bedrijf daarmee een functie van één van zijn eigen apps; een functie die eerder door Instagram werd gekopieerd door goed naar TikTok te kijken.

Laten we er geen doekjes om winden. Instagram Reels is een goed gekopieerde functie die we eerder tegenkwamen op de videodeelapplicatie TikTok. Met Reels maak je, net als op TikTok, zeer korte video’s, terwijl je toegang krijgt tot een groot scala aan opties waarmee je die video bewerkt.

Beter goed gejat… en gekopieerd

Voor die video’s kun je onder meer kiezen uit een bibliotheek van gelicenceerde audiotracks. Maar je kunt ook gewoon het geluid gebruiken dat je zelf opneemt wanneer je de video schiet. Je kunt video’s versnellen en vertragen. De app werkt dus net als TikTok. Nu komt die functionaliteit ook naar Facebook toe.

Instagram Reels
Instagram Reels. (Afbeelding: Instagram)

Reuters schrijft dat Facebook aan die functionaliteit werkt voor de Indiase markt. Je kunt dan simpelweg je gemaakte Reels ook publiceren op dat sociale netwerk. Maar de app kan ook rekenen op zijn eigen opties daarvoor, zodat je waarschijnlijk ook video’s kunt maken zonder de Instagramapplicatie op je smartphone.

Instagram Reels op Facebook

Op moment van schrijven is het niet duidelijk of Reels een andere naam gaat krijgen binnen de app. Ook is niet duidelijk of de beschikbare opties overeenkomen. Maar als we kijken naar hoe Facebook te werk gaat, dan kunnen we waarschijnlijk rekenen op een kloon van een gekopieerde functie.

Let goed op je woorden: Instagram gaat een stuk strenger worden

De test wordt dus gehouden in India. Daar kunnen videomakers op Instagram ervoor kiezen hun video’s ook te publiceren op het grootste sociale netwerk ter wereld. Daardoor krijgen meer mensen toegang tot die content, terwijl videomakers toegang krijgen tot een veel groter publiek dan voorheen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reuters

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen