Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 12 mrt 2021

Nieuwe Windows 10-update zet printers in een kwaad daglicht

De nieuwste update voor Windows 10 brengt enige problemen met zich mee. Vooral voor gebruikers die thuis nog wel eens iets printen. Enkele gebruikers laten namelijk weten dat ze zo’n blauw scherm te zien krijgen wanneer ze het printvenster willen openen vanuit Notepad, Office of andere applicaties.

Windows Latest schrijft dat het om die vervelende melding gaat, waaruit je weinig extra informatie kunt halen. Je ziet dan een :( staan, met de melding dat er iets fout ging en dat er nu informatie verzameld wordt. Maar wat er dan precies fout ging, dat is niet duidelijk. Dit frustreert Windows-gebruikers.

Printers zorgen voor problemen

Microsoft is op de hoogte van de problemen die printers nu veroorzaken en heeft de softwarefout inmiddels opgenomen op de Windows 10-supportpagina. Het bedrijf heeft echter nog geen oplossing voor Windows 10-gebruikers die tegen het probleem aanlopen, maar achter de schermen wordt daar wel aan gewerkt.

Microsoft Windows 10 update
De welbekende Windows-vlag (Afbeelding: Unsplash / Tadas Sar)

Op moment van schrijven is het niet duidelijk hoe breed dit probleem is. Maar de redactie van Windows Latest schrijft dat ze her en der berichten tegenkomen van mensen die tegen de blue screen of death aanlopen. De softwarefout komt naar boven bij verschillende printers van verschillende fabrikanten.

Even niet printen op Windows 10

De site meldt dat er al twintig gevallen bekend zijn. Daarnaast klagen er ook mensen op andere plekken, zoals op Reddit. Eén Redditgebruiker zegt dat het probleem zich voordoet op vier verschillende computers. Iemand die daarop reageert meldt dat die al van drie cliënten hetzelfde gehoord heeft.

Microsoft komt met flinke Windows 10-update: dit gaat er veranderen

Mocht je zelf tegen dit probleem aanlopen, dan doe je er goed aan naar een vorige versie van Windows te gaan. Volg daarvoor de volgende stappen: Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update > Geschiedenis van updates weergeven > Installatie van updates ongedaan maken > Verwijderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Windows Latest

Reageer op artikel:
Nieuwe Windows 10-update zet printers in een kwaad daglicht
Sluiten