Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 12 mrt 2021

Android 11-update voor OnePlus Nord laat op zich wachten: dit is waarom

OnePlus heeft besloten de Android 11-update voor de OnePlus Nord uit te stellen, omdat er wat problemen met de software gevonden zijn. De Android-update verschijnt in de vorm van OxygenOS 11. Dat is de eigen softwareschil van het Chinese bedrijf, die we ook tegenkomen op de duurdere smartphones van de fabrikant.

De OnePlus Nord kreeg onlangs de update naar Android 11, in de vorm van OxygenOS 11. Dat gebeurde nadat de update twee maanden getest was in de openbare bèta. Naast een nieuwe Android-versie kunnen gebruikers rekenen op allerlei verbeteringen en optimalisaties achter de schermen.

Android 11-update gepauzeerd

Tenminste, dat was de bedoeling. Want helaas is het zo dat er veel softwarefouten gevonden werden die voor problemen zorgen. Daarom heeft de Chinese fabrikant nu besloten de update terug te trekken en te pauzeren, zodat de gevonden problemen eerst opgelost kunnen worden voordat die weer uitgerold wordt.

OnePlus Nord N10 5G
De OnePlus Nord N10 5G (Afbeelding: Jeroen Kraak/Want)

Dat meldt het bedrijf op zijn eigen forum. In het bericht staat dat de update gepauzeerd is, zodat de gebruikerservaring uiteindelijk wederom soepel kan zijn. Er wordt nu druk onderzocht hoe de problemen opgelost kunnen worden. Er volgt snel een nieuwe update die de huidige problemen moet oplossen.

Telefoons zijn bijna onbruikbaar

Dit was het antwoord op vragen vanuit de community, over wat er nu precies aan de hand is met de Android 11-update van de OnePlus Nord. Ook vroegen mensen zich af wat er met die update gebeurd is en wanneer ze hem voor hun eigen Nord-model kunnen downloaden. Waarschijnlijk gaat dat nog wel even duren.

OnePlus onthult imposant camerasysteem voor gloednieuwe smartphone

Want als we afgaan op de problemen die gebruikers tegengekomen zijn, dan lijkt het wel alsof de OnePlus Nord onbruikbaar geworden is. De accu gaat veel sneller leeg, opladen duurt gigantisch lang en in sommige gevallen krijgen mensen geen toegang meer tot hun applocker, waardoor die apps onbereikbaar zijn. Geen kleine problemen dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Oneplusforum

Reageer op artikel:
Android 11-update voor OnePlus Nord laat op zich wachten: dit is waarom
Sluiten