OnePlus onthult imposant camerasysteem voor gloednieuwe smartphone

Smartphones Wesley Akkerman 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus 9-serie wordt pas op 23 maart onthuld, maar het bedrijf heeft al wel wat meer bekend gemaakt over het imposante camerasysteem van de smartphones. Eén van de twee versies, waarschijnlijk de Pro-variant, krijgt namelijk een ultra-wide camera van vijftig megapixel, afkomstig van Sony.

Dat bevestigt CEO Pete Lau op Twitter. Welk toestel het ook wordt, het mag rekenen op de Sony IMX766-sensor. Dit is een camerasensors waarmee je groothoekfoto’s kunt maken. De sensor beschikt over vijftig megapixel en maakt foto’s zonder vervorming, laat Lau in een andere tweet weten.

Foto’s zonder vervorming

Eerder bevestigde de Chinese fabrikant van de populaire smartphones al dat het camerasysteem zou beschikking over free-form lenstechnologie. Waarschijnlijk zorgt die technologie er nu voor dat we straks dus groothoekfoto’s zonder vervorming kunnen maken, maar dat is speculatie onzerzijds.

Lau heeft verder twee voorbeeldfoto’s op Twitter gepubliceerd. Op de linkerfoto zien we een afbeelding met duidelijke vervorming. Die foto is gemaakt door een conventionele ultra-wide camerasensor. De tweede foto is gemaakt met de camera van de OnePlus 9 en laat een duidelijk verschil zien.

OnePlus gaat Oppo achterna

Dit is overigens niet de enige smartphone met de Sony IMX766-sensor. De Oppo Reno 5 Pro Plus (beschikbaar in China) beschikt eveneens over die sensor. Dat de fabrikant nu in de voetsporen treedt van Oppo, is niet vreemd. Eerder werd er namelijk een nauwe samenwerking tussen de zustermerken aangekondigd.

Bevestigd: OnePlus 9 laat Apple en Samsung officieel achter zich

Verder heeft OnePlus reeds bevestigd dat de hoofdcamera van de 9-serie beschikt over de Sony IMX789-sensor. Dit is de grootste camerasensor ooit op een smartphone van dit merk, dus laten we hopen dat de camerakwaliteit erop vooruitgaat. Op 23 maart komen we alles te weten over de smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen