Bevestigd: OnePlus 9 laat Apple en Samsung officieel achter zich

Smartphones Mark Hofman 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is goed voor het milieu, maar de manier waarop het gebeurt valt tegen. Samsung en Apple hebben afgelopen jaar besloten om geen opladers meer te leveren bij hun smartphones, zonder een optie te bieden om hem gratis (of goedkoop) op de kop te tikken voor mensen die er wel behoefte aan hebben. Wat dat betreft heeft de OnePlus 9 een grote voorsprong.

Het gerucht ging al enige tijd rond, maar vandaag is de kogel door de kerk. De OnePlus 9, die op 23 maart onthuld zal worden, wordt geleverd met een oplader.

OnePlus 9 laat Apple en Samsung achter zich

Op het forum van OnePlus reageert CEO Pete Lau op een bericht van een gebruiker. In het bericht werden zorgen uitgesproken over het feit dat de nieuwe OnePlus 9 zonder oplader geleverd zou worden. Pete Lau stelde de consument gerust door bekend te maken dat de oplader wel degelijk in de verpakking van de nieuwe smartphone te vinden is.

Fans van OnePlus zullen hierdoor opgelucht ademhalen. Niet zozeer omdat deze mensen een hekel hebben aan het milieu, maar meer vanwege het feit dat een geliefde functionaliteit gewoon gebruikt kan worden. De OnePlus 9 is waarschijnlijk, net zoals zijn voorgangers, voorzien van snelle laadmogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om je smartphone binnen 20 minuten van genoeg lading te voorzien om er een hele dag mee te kunnen doen. Wanneer het bedrijf ervoor kiest om de oplader niet meer mee te leveren, is dat een USP waar het bedrijf geen gebruik meer van kan maken. Iets dat ook zeker voor de consument nadelig zou zijn.

OnePlus 9 Apple Samsung
Gewoon een oplader! (Afbeelding: OnePlus Forum)

Xiaomi heeft de beste oplossing

Toch is het wel interessant voor OnePlus om te kijken hoe Xiaomi het doet. Helaas niet in Europa, maar wel in China. De Xiaomi Mi 11 is namelijk te bestellen op de website van het bedrijf en wordt standaard geleverd zonder oplader. Wanneer jij als consument wel interesse hebt in een oplader, is het mogelijk om deze kosteloos toe te voegen. Ontzettend fijn natuurlijk, want hierdoor worden consumenten die het nodig hebben niet op extra kosten gejaagd.

De OnePlus 9 verschijnt op deze datum, krijgt indrukwekkend camerasysteem

Het zou Apple en Samsung sieren om hetzelfde te doen en ook voor de OnePlus 9 zou dit een hele goede optie zijn. De snellaadmogelijkheden kunnen nog steeds aangeboden worden, maar het is vervolgens aan de consument hoe belangrijk het gebruik ervan voor hen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen