Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 10 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Oneplus laat Apple en Samsung achter zich met nieuwe smartphones

De OnePlus 9, de aankomende smartphone van OnePlus, gaat veel mensen verrassen. Niet alleen is het toestel wederom voorzien van een aantal indrukwekkende specificaties, maar het laat het bedrijf ook Apple en Samsung ver achter zich.

Waar die grote techgiganten dit jaar hebben besloten geen oplader meer te leveren bij hun nieuwe smartphones, zal OnePlus dit nog wel blijven doen. Gewoon zoals je van het bedrijf gewend bent dus. Maar dat is niet het enige goede nieuws…

Batterijspecificaties OnePlus 9 lekken uit

De verwachting is dat we de nieuwe OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro binnen een aantal weken zien verschijnen. Eerder werd al geroepen dat we dit jaar vroeger met de toestellen aan de slag konden gaan en de grote stroom aan gelekte informatie lijkt dit nu te bevestigen. Waar we begin deze week konden kijken naar het camerasysteem van het toestel, kunnen we vandaag een blik werpen naar de batterij.

Dankzij betrouwbare bron Max Jambor weten we zo goed als zeker wat de OnePlus 9 en 9 Pro ons op dat gebied te bieden hebben. Op Twitter laat de leaker weten dat de smartphones beschikken over een 4500mAh batterij. Wat dat betreft hoeven we dus geen verschil te verwachten tussen het reguliere model en het pro-model.

Het is zeker niet de eerste keer dat we dit bericht voorbij zien komen. In december wist website 91Mobiles ook al te melden dat beide toestellen voorzien zouden zijn van een dergelijke batterij. Destijds werd er overigens nog meer informatie naar buiten gebracht. De OnePlus 9 en 9 Pro zouden beiden in de mogelijkheid zijn om draadloos op te laden met een vermogen van 30W. Wie bekabeld aan de slag wilt kan opladen met een vermogen van 65W.

Voorsprong op Apple en Samsung

Over het opladen van je smartphone gesproken: OnePlus gaat Apple en Samsung voorbij dit jaar. Waar de twee grote techbedrijven hebben gekozen voor een milieuvriendelijke oplossing, doet OnePlus het gewoon zoals we gewend zijn. Lang verhaal kort: de OnePlus 9 en 9 Pro worden gewoon geleverd met een oplader in de doos.

Die keuze lijkt misschien verrassend te zijn, maar dat is het verre van. In de afgelopen paar jaar hebben OnePlus-toestellen een goede naam gekregen op batterijgebied. Niet alleen gaan de accu’s bijzonder lang mee op een volle lading, maar zijn ze ook in no-time opgeladen. Het is inmiddels wel een beetje kenmerkend dat gebruikers die mogelijkheid krijgen. Zo is het mogelijk om je OnePlus 8T twintig minuten aan de lader te leggen, zodat je vervolgens weer de hele dag gebruik kunt maken van je smartphone. Mocht het bedrijf ervoor kiezen om de oplader weg te laten, dan zullen consumenten dit voordeel niet meer meepakken.

Tel daarbij op dat de OnePlus-smartphones steeds duurder worden en je begrijpt wel waarom het bedrijf de oplader praktisch gezien niet weg zou kunnen laten. Dat zal het zeker weten doen in de toekomst, maar dit jaar waarschijnlijk nog niet.

Wanneer we de nieuwe OnePlus 9 en 9 Pro exact kunnen verwachten is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!