Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 8 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus 9 Pro-prototype onthult spannende camera-upgrade

Het gaat waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de OnePlus 9 Pro onthuld wordt. Maar een prototype zorgt nu alvast voor nieuws. Op gelekt materiaal is namelijk te zien dat OnePlus samenwerkt met fotocamerafabrikant Hasselblad. Mogelijk gaat de fotokwaliteit er dus op vooruit ten opzichte van oude modellen.

Op de beelden van YouTube-videomaker Dave Lee is te zien dat de OnePlus 9 Pro een quadcamerasysteem krijgt. De precieze opstelling en specificaties zijn nog niet bekend. De verwachting is dat er een hoofdsensor, ultra wide-lens en twee kleinere lenzen aanwezig zijn. Daarnaast is er laserautofocus en zien we duidelijk het logo van fotocamerafabrikant Hasselblad op de module staan.

OnePlus 9 Pro met focus op camera

Dat betekent dus dat OnePlus de handen ineenslaat met Hasselblad, op een zelfde manier zoals Huawei dat eerder deed met Leica. Dergelijke samenwerkingen garanderen geen succes (Hasselblad werkte eerder samen met Motorola, aan een cameramodule voor de Moto Z3), maar wellicht betekent dit wel dat OnePlus-telefoons betere foto’s gaan maken in de toekomst.

Dat OnePlus meer met camerakwaliteit bezig is, blijkt ook wel uit een recente post van OnePlus-CEO Pete Lau op Weibo (het Chinese Twitter). In zijn post laat de CEO weten dat het bedrijf zich in de toekomst meer op camerakwaliteit richt, dus een samenwerking met een fotocamerafabrikant komt niet uit de lucht vallen. Omdat we momenteel nog geen details hebben over het mogelijke Hasselblad-camerasysteem, is het moeilijk om meteen enthousiast te worden. Maar het zou heel goed kunnen uitpakken voor beide bedrijven.

Niet alleen de camera is anders

Verder is in de video te zien dat OnePlus mogelijk iets verandert aan het design. Zo loopt het scherm van de OnePlus 9 Pro wederom over de randen aan de zijkant door, waardoor de positie van de knoppen aan de zijkant veranderd is. Ook is het frame ietwat aangepast. Het is nog niet duidelijk wanneer OnePlus de smartphone onthult.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!