Resident Evil Village gaat geen enorme aanslag op je hardeschijf zijn

Games Jelle van Es 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is op dit moment redelijk rustig op het gebied van gamereleases. Het is vooral deze lente dat we langzaam maar zeker wat games gaan zien die gebruik maken van de mogelijkheden die de PlayStation 5 en Xbox Series X gaan brengen. Hopelijk gaat Resident Evil Village zo’n game zijn.

Bij elke nieuwe grote game is het natuurlijk de vraag hoe makkelijk je die game kunt gaan spelen of dat je eerst allemaal andere games moet verwijderen. Wat dat betreft hebben we goed nieuws over Village.

Resident Evil Village geen aanslag op je hardeschijf

Want als we kijken naar de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt voor Resident Evil Village op je hardeschijf, dan valt het erg mee. Dat blijkt uit de productpagina van de Microsoft Store. Je hebt zo’n 50 GB nodig om de game te spelen. 15 GB daarbij is overigens gereserveerd voor de multiplayer-ervaring die losstaat van het hoofdverhaal: RE: Verse. In die multiplayer kun je aan de slag met verschillende personages uit het universum en het tegen elkaar opnemen.

Resident Evil Village
De game (Afbeelding: Capcom)

De kans is groot dat deze grootte voor Resident Evil Village ook geldt voor de PlayStation 4 en PlayStation 5-versies van de game. Die ontlopen elkaar vaak niet veel wanneer het aankomt op de ruimte die nodig is op de hardeschijf. En dat is toch wel goed nieuws als je ziet dat je vandaag de dag al snel aan de 80GB tot 100GB moet denken voor een grote game. Of dit ook iets zegt over de totale grootte van de game, dat is nog de vraag. Het zou natuurlijk jammer zijn als je er straks in zes uur doorheen bent en de meewaarde zit in het herspelen van de game met verschillende upgrades.

Nog even wachten

We moeten nog wel even wachten voordat we aan de slag kunnen gaan met Resident Evil Village. De game staat gepland voor 7 mei en is dan beschikbaar voor de verschillende platformen. Net als in Resident Evil 7 draait het verhaal in Village om Ethan Winters. Deze keer is de kans groot dat hij een stuk minder onervaren is en zodoende beter is voorbereid op de ellende die op hem staat te wachten. Daarnaast keert Chris Redfield ook terug, maar lijkt deze meer een ondersteunende rol te vertolken.

Resident Evil Village: Alles dat je moet weten van de nieuwe game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen