Ontsnapte gevangene opgepakt nadat hij Call of Duty wilde kopen

Games Jelle van Es 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Gamen is het afgelopen jaar een goede escape gebleken binnen de diverse lockdown momenten. Wat dat betreft snappen we dat je wat enterainment zoekt. Maar of het nou slim is om uit de gevangenis te ontsnappen en na een paar maanden de game Call of Duty Black Ops: Cold War aan te schaffen.

Toch is dat hetgeen dat Clint Butler besloot te doen. Maar voordat hij naar de winkel ging om daar Call of Duty Black Ops: Cold War, werd hij aangehouden. Er was een lockdown, waardoor hij daar helemaal niet mocht zijn. En toen werd het verhaal alleen maar vreemder.

Gevangene opgepakt na poging om Call of Duty Black Ops: Cold War te kopen

Bij de aanhouding liet Butler weten dat hij klaar was de hele tijd binnen te zitten en wilde hij dus de nieuwe Call of Duty kopen. En toen werd hem gevraagd wie hij was. In plaats van het beantwoorden van die vraag, besloot hij een goedkoop knietje te plaatsen in de gevoelige zone van de agent. Zijn collega overmeesterde Butler vervolgens heel erg snel en kon hij zijn gamesessie op zijn buik schrijven. En dat alles werd in beeld gebracht via de bodycam van de agenten.

Butler wist op 28 november 2020 te ontsnappen uit de gevangenis. Hij zat daar een gevangenisstraf van maar liefst 17 jaar uit. Hij had namelijk een gewapende overval gepleegd naast een aantal andere misdaden. Na de succesvolle ontsnapping was hij ondergedoken en dus bijna een half jaar uit de handen van de autoriteiten gebleven. Totdat hij op een dag besloot dat hij er wel klaar mee was en de game wilde scoren. Hij was daarbij samen met een vriend. En dan vraag je je wel af of die vriend niet even naar de winkel kon gaan om daar Call of Duty te scoren. Of om de game digitaal aan te schaffen of desnoods online te bestellen. Als je zo slim bent om uit de gevangenis te komen, dan snap ik niet waarom je dan op zo’n domme manier tegen de lamp aan loopt.

Geen tweede seizoen Butler

En door deze actie mist Butler dus zowel de content van Call of Duty: Black Ops Cold War. Maar kan hij dus ook niet genieten van het tweede seizoen, dat inmiddels gaande is. Meer daarover lees je hier.

Nieuwe Call of Duty-content sloopt je PS4 hardeschijf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen