Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 8 mrt 2021

Europese Unie keurt Microsoft’s aankoop van Bethesda goed

Vorig jaar werd bekend dat Microsoft voor 7,5 miljard dollar uitgever ZeniMax Media wilde overnemen. Dat is het moeder bedrijf van Bethesda, dat je weer kent van game als Skyrim, Fallout en Doom.

Op dat moment was de kogel niet helemaal door de kerk, omdat er tegenwoordige verschillende overheidsorganen naar dat soort overnames moeten kijken, om monopolieposities te voorkomen. De Europese Unie heeft naar de overname gekeken en gesteld dat de overname gewoon door kan gaan.

Microsoft mag Bethesda definitief overnemen

De Europese Unie heeft naar de deal gekeken en stelt dat de overname geen problemen oplevert voor de marktwerking. En daarmee lijkt de overname een feit te zijn. De verwachting was overigens al dat dt slechts een formaliteit zou zijn, maar het is wel handig dat het zonder al te veel gedoe er door heen is gekomen. Als gevolg van deze overname kent Microsoft nu 23 interne gamestudios. De verwachting is dat de games van Bethesda zeer binnenkort, voor zover dat nog niet het geval is, toegevoegd gaan worden aan de Xbox Game Pass. Op die manier wordt die service weer net wat interessanter.

Microsoft Bethesda
Microsoft en Bethesda (Afbeelding: Microsoft)

In september van vorig jaar werd bekendgemaakt dat Microsoft Bethesda wilde overnemen. Toen werd nog wel gezegd dat Bethesda de afspraken die gemaakt zijn rondom bepaalde (tijdelijke) exclusieve games gerespecteerd gaan worden. Dat betekent dat Ghostwire: Tokyo en Deathloop nog bepaalde voordelen kennen wanneer ze op de PlayStation 5 worden uitgebracht. Maar wat er daarna gaat gebeuren met de grotere titels, dat is nog niet bekend. Naar verluid zou per game gekeken worden hoe die op de markt wordt gebracht. Wellicht dus dat de opvolger van Skyrim in de toekomst enkel op de Xbox Series X is te spelen.

Binnenkort wellicht aankondigingen

Tegelijkertijd is het ook zo dat het een tijd stil is rondom de plannen van Bethesda. Er zijn geruchten dat er op 23 maart een evenement zou gaan komen, waarbij Microsoft zijn plannen voor Bethesda verder duidelijk zou kunnen maken. Dat is echter nog niet zeker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Europese Unie keurt Microsoft’s aankoop van Bethesda goed
Sluiten