Toekomstige Bethesda-games exclusief op de pc en Xbox

Games Jelle van Es 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Gisteren vierde Microsoft dat het Bethesda succesvol heeft overgenomen. Nu die samenwerking er daadwerkelijk is, zullen er een aantal dingen gaan veranderen. En daarbij zullen er op de lange termijn bepaalde games zijn die enkel op de pc en Xbox gespeeld kunnen worden.

Dat liet Xbox-baas Phil Spencer weten op het blog van het bedrijf. In eerste instantie zullen de huidige deals nog gerespecteerd worden, maar in de toekomst zullen de pc en de Xbox het beste platform gaan zijn om games van Bethesda op te beleven.

Toekomstige Bethesda-games op de pc en Xbox

Dat betekent andermaal dat aankomende games als Ghostwire: Tokyo en Deathloop in eerste instantie gaan verschijnen op de pc en de PlayStation 5. Wellicht dat daar later nog een Xbox-versie aan wordt toegevoegd, maar daar is op dit moment nog niks over bekend. Maar in de nabije toekomst kan dat dus anders gaan worden. Dit is wat hij daarbij te zeggen had:

De grote vraag is vooral welke games hieronder gaan vallen. Op dit moment werkt Bethesda aan een aantal grote games. Denk daarbij aan een titel als The Elder Scrolls 6, maar ook een interessant project als Starfield. Beide games zijn een paar jaar geleden al aangekondigd, maar toen werd al duidelijk dat we ze voorlopig nog niet hoeven te zien. Eerder dan 2022 hoef je ze dus niet te verwachten. En als ze dan verschijnen, dan is de kans aanwezig dat ze niet te spelen zijn op de PlayStation 5.

Oblivion als voorbeeld

Bethesda heeft overigens altijd al een goede relatie gehad met Microsoft. The Elder Scrolls IV: Oblivion is daar een goed voorbeeld van. Die game kwam in eerste instantie uit op de pc en de Xbox 360. Pas een jaar later deed de game ook de PlayStation 3 aan, maar die versie werkte een stuk minder goed. Wellicht dat dit de toekomst gaat zijn. Dat nieuwe games in eerste instantie op deze platformen verschijnen en een jaar later alsnog de PlayStation 5 aan doen.

Europese Unie keurt Microsoft’s aankoop van Bethesda goed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen