Microsoft komt met flinke Windows 10-update: dit gaat er veranderen

Apps Wesley Akkerman 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft heeft onlangs een nieuwe blogpost gepubliceerd waarin het bedrijf ingaat op de grote Windows 10-update die we later dit jaar kunnen verwachten. De update heeft vooralsnog de naam 21H1 meegekregen en wordt in de lente van 2021 verwacht. Een precieze releasedatum is echter niet bekend.

Microsoft doet de aankondiging in de Windows Hardware Certification-blogpost. Ondanks het feit dat het Windows Insiders-team nog niet gesproken heeft over 21H1 (een codenaam die je moet interpreteren als: in 2021, eerste helft), lijkt het er toch op dat het bedrijf zich houdt aan het uitbrengen van twee grote Windows-updates per jaar. Dat gebeurde in elk geval de afgelopen drie jaar.

Microsoft Windows 10-update in de lente

Eerdere geruchten wezen erop dat 21H1 een kleine update voor het besturingssysteem zou worden, die in het teken zou staan van kleine updates en patches. De eerste update voor 2021 zou dan de basis moeten leggen voor de grote update die later dit jaar uitkomt (dat wordt dan 21H2) en achter de scherm Sun Valley genoemd wordt.

Nieuwe iconen voor Windows 10. (Afbeelding: Microsoft)

Windows Central schrijft verder dat 21H1 bijna klaar is en binnenkort gestuurd kan worden naar testers in het bètakanaal. Dat gebeurt altijd voordat de update voor het gewone publiek beschikbaar gesteld wordt, zodat eventuele fouten er nog uitgehaald kunnen worden. Voorlopig staat de release gepland voor mei, maar die lanceringsmaand kan nog aangepast worden.

Dit kun je verwachten

Vooralsnog lijkt de 21H1-update van Microsoft niet heel spetterend te worden, maar dat komt ook omdat we nog niet alles weten. De update lijkt nu vooral in het teken te staan van nieuwe icoontjes, geüpdatete instellingenpagina’s en een verbeterde zoekervaring. Sun Valley moet daarentegen een visuele upgrade meenemen, zoals een zwevend startmenu en een tabletvriendelijke touch interface.

Windows 10: met deze 10 verborgen tips haal je er het meeste uit

Daarnaast wordt er ook nog gewerkt aan Windows 10X voor computers met minder krachtige specs, bedoeld voor educatie en zakelijke omgevingen. De eerste apparaten die op Windows 10X draaien worden eveneens in het voorjaar verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen