LastPass verandert gratis abonnement (en dat is geen goed nieuws)

Apps Wesley Akkerman 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De wachtwoordenmanager LastPass voert een vervelende verandering door voor gebruikers die momenteel niet voor de dienst betalen. Voorheen kon je de manager namelijk gratis gebruiken op zowel een smartphone als computer, maar door de verandering komt daar helaas een eind aan.

Vanaf 16 maart verandert de manier waarop gratis LastPass-gebruikers de dienst gebruiken. Vanaf die datum kun je de dienst alleen nog gebruiken op één apparaat, tenzij je bereid bent om te betalen. Mocht je de wachtwoordenmanager nu gebruiken op je smartphone, dan krijg je dus de vraag of je wil betalen wanneer je hem ook op je computer gaat gebruiken.

LastPass verandert gratis abonnement

De dienst biedt drie abonnementen aan. Abonnement één is gratis, abonnement twee kost 2,90 euro per maand en is bedoeld voor een enkele gebruiker, abonnement drie is bedoeld voor gezinnen en kost 3,90 euro per maand. Meer over de prijsinformatie vind je op de prijs-informatiepagina van het bedrijf.

LastPass Android app
LastPass Password Manager (Afbeelding: LastPass)

Dat is wat LastPass laat weten in een bericht op zijn eigen website. Daar kun je ook lezen dat de dienst automatisch je favoriete apparaat uitkiest op basis van je eerste login op of na 16 maart 2021. Mocht je dat niet bevallen, geen probleem: je krijgt namelijk drie keer de kans dat apparaat aan te passen. Maar na die drie keer kan het niet meer. Denk hier dus goed over na.

Soepele overgang

Het bedrijf laat weten dat je wachtwoorden en gegevens automatisch gesynchroniseerd worden, waardoor je nooit de toegang verliest tot je Vault en account. Het maakt dan niet uit of je LastPass gebruikt op je smartphone of computer.

5 password managers waarmee jouw wachtwoorden veiliger zijn dan ooit!

Mocht je overigens gebruik blijven maken van de gratis dienst na 17 maart, dan verlies je helaas toegang tot e-mailondersteuning. Mocht je op zoek zijn naar een antwoord op je vraag, dan ben je aangewezen op de online ondersteuningspagina’s of de gemeenschap via verschillende fora.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LastPass

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen