She-Hulk zorgt voor verwarring: beste of slechtste Marvel-serie?

Films & Series Jeroen Kraak 18 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Vanaf vandaag is She-Hulk te zien op Disney+. De nieuwe Marvel-serie weet voor flinke tweespalt te zorgen, want het krijgt zowel heel goede als slechte beoordelingen. Hoe kan men zo verdeeld zijn over de nieuwe serie?

Met de komst van Disney+ zijn voor veel Marvel-fans al hun dromen uitgekomen. Niet alleen zijn er bijna alle films van de superhelden te vinden, ook maakt het platform flink wat nieuwe series. Zo zagen we dit jaar al Ms. Marvel en Moon Knight voorbijgekomen. Nu is het tijd voor She-Hulk.

She-Hulk zorgt voor veel ophef

Over She-Hulk is flink wat gedoe geweest. Dat komt vooral door de eerste trailer. De CGI, oftewel de special effects, waren volgens veel fans wat flets. Disney+ zette het recht door later een trailer te brengen met verbeterde CGI. Nu is de serie eindelijk te zien op de streamingdienst en ook dat zorgt weer voor wat ophef.

In “She-Hulk: Attorney at Law” volgt de kijker Jennifer Walters, een dertigplus en single advocate die toevallig ook de supergrote en sterke Hulk blijkt te zijn. Deze negendelige serie verwelkomt meerdere MCU-veteranen, waaronder Mark Ruffalo als Smart Hulk, Tim Roth als Emil Blonsky/the Abomination en Benedict Wong als Wong.

Recensenten hebben de eerste vier afleveringen van She-Hulk al gezien en zij zijn bijzonder enthousiast. Op Rotten Tomatoes scoort de Disney+-serie 90 procent. De gemiddelde score is op Metacritic 67.

Goede tijden, slechte tijden

Vooral Collider is ontzettend positief over She-Hulk. Zij geven de film zelfs een 100. De CGI is niet perfect, maar dat is volgens het medium niet erg: “Al met al zijn de eerste vier afleveringen van She-Hulk echter een heerlijke rit. De prestaties van de cast en de chemie die ze met elkaar hebben, wegen veel zwaarder dan alle klachten die iemand zou kunnen hebben over de CGI.”

De gerenommeerde Hollywood Reporter is gematigder. “She-Hulk: Advocaat is pittig, grappig en beladen met Easter Eggs, maar iedereen die op zoek is naar meer duisternis, meer drama, meer samenhang  zal gefrustreerd raken. Tot nu toe is het een beetje een cameo-van-de-week-show, eentje een die niet zonder plezier is zolang je niet allergisch bent voor dwaasheden.”

She-Hulk, iPhone
Pittig, al die beoordelingen. (Afbeelding: Disney)

Compleet verpest

Pas echt negatief worden de recensies als je naar IMDb gaat. Daar kunnen de kijkers een beoordeling achterlaten. Op het moment van schrijven scoort de serie 5,1 na 3.800 beoordelingen.

“De CGI verpest de hele show. She-Hulk is een teken dat het MCU ongeveer 4 jaar moet pauzeren. Deze show was niet om aan te zien en voegt daar niets toe.” Een andere gebruiker is het daar mee eens. “Ik denk niet dat deze show opzettelijk slecht is. De personages zijn eigenzinnig en sympathiek en soms zelfs charmant. Het probleem zit hem in de uitvoering. Het verhaal is gewoon rommelig. Dan heb ik het nog geen eens over CGI van elk karakter.”

She-Hulk is dus duidelijk een serie die door iedereen weer anders wordt ervaren. Wil je zelf oordelen? Dat kan, want de eerste aflevering van in totaal 9 is nu te zien op Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen