Jaren ’90-held Shin Chan krijgt zijn eigen Nintendo Switch-game

Games Jeroen Kraak 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je in de jaren ’90 opgegroeid, dan ken je waarschijnlijk Shin Chan. Binnenkort kun je in de huid kruipen van dit tekenfilmfiguur.

Hey, hey, hey Shin Chan, problemen maken daar houdt hij van. Het is de eerste zin uit de intro van van Shin Chan. De cartoon was in de jaren ’90 te zien op Fox Kids. Ja, als je dit herkent, weet je dat je oud begint te worden. Binnenkort kun je weer van de jongen genieten, want hij krijgt nu ook in Europa zijn eigen game.

Shin Chan is terug

Shin Chan is een brutaal bijdehand jongetje dat ietwat te veel gefixeerd is op vrouwen. Bovendien laat hij vaker dan lief is zijn billen zien. Ja, je merkt het al, zo’n cartoon kan alleen maar afkomstig zijn uit Japan. Voor fans is er nu goed nieuws.

Shin Chan krijgt namelijk een eigen game. Technisch gezien heeft hij die al, want de titel is al een hele tijd uit in Japan. Een westerse versie ontbreekt echter nog, maar die kunnen we deze zomer verwachten meldt uitgever Neos Corporation.

Shin Chan game
Shin Chan is terug. (Afbeelding: NEOS)

Een game op Nintendo en PlayStation

De game heet Shin Chan: Me and the Professor on Summer Vacation – The Endless Seven-Day Journey. In de game moet de vader van de jongen op zakenreis naar Kyushi, waarop de familie besluit om bij jeugdvriendin van moeder te blijven. Als ze in het plaatsje Kumamoto Station aankomen ontmoeten ze een aparte man die ze een nog raardere camera geeft, als ze voor hem willen getuigen.

Met de nieuwe camera in de hand beleeft Shin Chan de nodige avonturen tijdens zijn zomervakantie in een prachtige omgeving. Ondertussen moet hij de dorpelingen helpen en maakt hij nieuwe vrienden. Ook komt hij de man weer tegen van wie hij de camera heeft gekregen. Dat blijkt echter een kwaadaardige professor te zijn. Vanaf daar wordt het verhaal alleen maar vreemder.

Ons Japans is helaas niet zo goed, maar in de trailer kun je alvast zien wat voor soort game het wordt. Zo kun je in de adventure-game onder andere vissen en vlinders vangen. De personages uit het dorp lijken bovendien verdacht veel op de karakters uit de originele serie.

De Shin Chan-game komt in augustus uit en verschijnt op de Nintendo Switch en PlayStation 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen