We moesten het 16 jaar zonder doen, maar Shrek keert terug 

Films & Series Jeroen Kraak 10 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Shrek-fans opgelet: na jaren komt er weer een nieuwe film over de groene oker. Dit wil je er allemaal over weten.

Als er één animatiefilmreeks echte cult is, dan is het wel Shrek. Nog steeds worden de films massaal gebinget en is de groene held hartstikke populair. Sterker nog, er worden speciale Shrek-feesten georganiseerd met de liedjes en kostuums uit de film.

Er is dus flink behoefte aan meer Shrek en dat komt er dan ook eindelijk. Deel 5 staat gepland voor 1 juli 2026 en daarover weten we al het volgende te melden over de film.

Shrek 5 is aangekondigd door DreamWorks

Veertien jaar na Shrek 4, dat het allerlaatste hoofdstuk werd genoemd, komt er dus toch een vijfde deel. DreamWorks heeft dit aangekondigd door middel van een video. En zo’n video van Shrek zou natuurlijk nooit compleet zijn zonder bekende muziek.

En wat misschien nog wel het beste nieuws is rondom Shrek 5: de oude cast keert terug. Zo horen we ook in het vijfde deel weer Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz. Zonder die acteurs zou een nieuw deel toch minder mooi zijn.

Geen verrassing

Het is geen verrassing dat DreamWorks een nieuwe Shrek-film maakt ondanks dat het vierde deel de laatste zou zijn. Dat heeft mede te maken met het succes van Puss in Boots: The Last Wish, de spin-off waarin we de welbespraakte kat volgen. Die film heeft 480 miljoen dollar in het laatje gebracht.

Daarnaast waren er al aanwijzingen voor een vijfde deel uit een bijzondere hoek. In een interview had Eddy Murphy al zijn mond voorbij gepraat toen hij Beverly Hills Cop aan het promoten was.

“We zijn vijf maanden geleden begonnen. Ik heb het eerste bedrijf opgenomen en later dit jaar maken we het af. Shrek komt uit de kast en Donkey krijgt zijn eigen film.”

Nog een film staat in de planning

Naast een nieuwe hoofdfilm, lijken we volgens Eddy Murphy dus ook een Donkey spin-off te kunnen verwachten. Hoewel DreamWorks deze nog niet heeft aangekondigd, lijkt het goed te kunnen kloppen. De acteur heeft ook al zijn mond voorbijgepraat over Shrek 5. Wanneer we die spin-off kunnen verwachten is dan ook nog niet bekend.

De Shrek-franchise is ontzettend succesvol en de eerste vier delen hebben samen meer dan 3 miljard dollar opgeleverd. Dat heeft te maken met de humor en de liedjes. In Shrek zitten naast leuke momenten voor kinderen ook goede grappen voor volwassenen. Het zijn daarmee films die zowel voor jong als oud leuk zijn om te kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen