Deze komedies op Apple TV+ zijn meer dan de moeite waard

Films & Series Rik Claessen 11 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Apple TV+ wordt soms een beetje vergeten. Onterecht, want de streamingdienst heeft een aantal ontzettend grappige komedies er op staan. Deze moet je vooral kijken.

Qua films kunnen we wel eens kieskeurig zijn. Met zoveel keuze en slechts beperkte tijd wil je geen slappe actiefilm, oersaai mysterie of nog erger: een niet-grappige komedie zien.

Nu wordt Apple TV+ soms een klein beetje vergeten. De streamingsdienst moet zijn plek op het podium vaak afstaan aan de heilige driehoek van: HBO, Netflix en Disney+. Maar wie graag eens écht goed wilt lachen, zou dat vergeten streamingsdienstje eens een kans moeten geven.

Deze komedies op Apple TV+ laten je eens goed lachen

Op Apple TV+ staan namelijk een heleboel goede komedies. De kans is groot dat je ze nog niet gezien hebt. Dus: een nieuwe komedie, die écht grappig is, én die je nog niet hebt gezien? Dat belooft een topavond te worden. Deze komedies moet je echt checken op Apple TV+.

Central Park

Deze hilarische tekenserie wordt je gebracht door niemand minder dan de makers van Bob’s Burgers. Buiten dezelfde tekenstijl kun je dezelfde soort flauwe en vaak absurde humor verwachten.

In plaats van een vettige burgertent, gaat Central Park over, jawel, Central Park. Daar woont Owen Tillerman als parkbeheerder samen zijn familie. Nu brengt het beheren van het grootste park van New York én een familie nogal de nodige malaise met zich mee. Al helemaal als er een machtige hoteleigenaresse haar pijlen op dat prachtige stukje natuur in stad heeft gezet.

Mythic Quest

Wie erg moet lachen om series als It’s Always Sunny in Philedelphia en Community kan nog wel eens fan worden van Mythic Quest. De serie wordt namelijk niet alleen geschreven door makers van de bovenstaande series, er spelen ook een paar bekende gezichten in deze komedie.

Mythic Quest gaat over team achter het aller-grootste online spel dat er is. Ze mogen dan wel succesvol zijn, maar de developers van Mythic Quest kunnen soms alles behalve goed samenwerken. Grappige scenarios, leuke gameverwijzingen en dan ook nog de knappe koppen van Dani Pudi (Abed in Community) en Ronald McElhenney (Mac in IASUP) en je hebt een ontzettend grappige serie. Oh ja, wat mij de betreft een van de grappigste acteurs ooit schrijft mee aan de serie: Charlie Day (Charlie in IASUP).

Shrinking

Shrinking gaat net als een psycholoog goed in je hoofd zitten. Zeker wanneer Jason Segal, die we natuurlijk kennen als Marshall uit How I Met Your Mother, de hoofdrol heeft. Dat zou al genoeg moeten zijn om je te overtuigen. Maar we doen er graag nog een schepje bovenop: niemand minder dan Harisson Ford weet ons aan het lachen te maken met zijn chagrijnige hoofd.

Niemand weet waarom deze How I Met Your Mother-acteur meer verdiende dan de rest

Shrinking volgt therapeut Jimmy die worstelt met het overlijden van zijn vrouw, zijn werk én het vaderschap. Nou klinkt dat niet per se als de basis van een komedie, maar juist de wat zwaardere ondertonen van de serie maken het des te grappiger. Zeker als Jimmy op een andere manier door het leven besluit te gaan: lomp, onbeschoft en goudeerlijk.

Ted Lasso

De laatste serie in dit rijtje is misschien wel de beste. Ted Lasso won meerdere Golden Globes en scoort enorm op reviewsites als IMDb en Rotten Tomatoes. En nee, dat is echt niet zomaar.

Deze serie tovert niet alleen een lach op je gezicht, maar soms ook een traan. Het is ontzettend goed geschreven waardoor je ook echt meeleeft met alle personages. Ted Lasso is een American Football-coach die trainer wordt van een Engelse voetbalclub. Hij krijgt te maken met een stel unieke spelers en managers. Hoewel het de bedoeling was dat zijn missie zou mislukken, sluit iedereen hem toch in de arme vanwege zijn open ontwapende houding.

Ook het serieuze werk komt naar Apple TV+

Het is niet alleen lachen bij Apple TV+. De streamingsdienst komt dit jaar met ook een aantal serieuze titels de erg de moeite waard zijn. Zo komt de recentste topfilm met Leonardo Dicaprio als sneller naar de streamingsdienst dan we dachten.

Qua series zit het ook goed: het vervolg op de hitserie Band of Brothers gaan we dit jaar voorbij zien komen op Apple TV+

10 hilarische komedieseries op Netflix die het kijken meer dan waard zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen