Killers of the Flower Moon verschijnt eerder op Apple TV+ dan je denkt

Films & Series Jeroen Kraak 4 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Killers of the Flower Moon was een van de beste films van het afgelopen jaar. Binnenkort bewonder je hem op Apple TV+.

Hoewel Killers of the Flower Moon ‘slechts’ een wereldwijde omzet van 156 miljoen euro behaalde, mag je het toch echt een groot succes noemen voor Apple. De film is een van de grootste kanshebbers voor diverse prijzen, zoals de Golden Globes en de Oscars.

Vooral als je bedenkt dat de film speciaal is gemaakt voor Apple TV+. Eigenlijk moet je de opbrengst dan ook vooral als bijzaak zien voor de iPhone-maker. Maar wanneer komt de film nu eindelijk naar de streamingdienst?

Op deze datum verschijnt Killers of the Flower Moon op Apple TV+

Lang hoef je niet meer op Killers of the Flower Moon te wachten. De film verschijnt vrijdag 12 januari op Apple TV+. Reserveer maar alvast een hele avond in het weekend, want hij duurt wel enorm lang: 3 uur en 26 minuten om precies te zijn.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de jaren ’20 wordt er in de Amerikaanse staat Oklahoma olie gevonden in het Osage Nation-gebied, dat eigendom is van de Osage-stam, ook bekend als indianen. De leden daarvan worden één voor één vermoord. De FBI moet uiteindelijk dit mysterie oplossen.

Killers of the Flower Moon wordt gemaakt door een van de beste regisseurs van de afgelopen decennia: Martin Scorsese. Daarnaast heeft hij Leonardo DiCaprio, Robert De Niro en Lily Gladstone weten te strikken voor de hoofdrollen, wat je met recht een sterrencast mag noemen voor Apple TV+.

Bedolven onder goede recensies

Naast dat de film genomineerd is voor zeven Golden Globes en 12 Critics Choice Awards, wordt het ook gezien als een van de kanshebbers tijdens de Oscars.

Ook op filmsites weet Killers of the Flower Moon flinke indruk te maken. Op Rotten Tomatoes scoort hij 93 procent bij de pers en 84 procent bij het grote publiek. De score bij het grote publiek is dan weer een 7,8 op IMDb. Op Metacritic krijgt het zelfs een rating van 89.

Om de film vanaf 12 januari te bekijken, heb je een abonnement nodig op Apple TV+. Dit kost je 9,99 euro per maand. Het maakt ook deel uit van Apple One. Met dit abonnement heb je naast Apple TV+ ook toegang tot Arcade en Music, en krijg je extra iCloud-opslag.

Wie Rebel Moon niet kan verdragen wil deze sciencefictionfilms op Netflix een kans geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen