Niemand weet waarom deze How I Met Your Mother-acteur meer verdiende dan de rest

Films & Series Dennis Mons 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Van de hele cast van de populaire serie How I Met Your Mother verdiende Neil Patrick Harris het meest. Maar de vraag is: Waarom? Niemand heeft enig idee.

De hele cast van de serie How I Met Your Mother wordt door vele fans aanbeden. Maar een van de meest toonaangevende acteurs was toch echt Neil Patrick Harris. En daar verdiende hij goed geld mee.

Neil Patrick Harris was het kijkcijferkanon

Voor de mensen die onder een steen op Mars hebben geleefd: How I Met Your Mother is een sitcom die van 2005 tot 2014 liep. De show was bijzonder populair en werd zelfs maar liefst 91 keer voor prijzen genomineerd en won er 21. Later kwam er ook nog de spin-off How I Met Your Father.

Neil Patrick Harris Matrix
Neil Patrick Harris Bron: CBS (via The Movie Database)

Het valt enigszins te verklaren dat Neil Patrick Harris in de rol van de playboy Barney Stinson voor een groot deel de serie populair heeft gemaakt. Toch zijn ook personages als Ted Mosby (Josh Radnor), Marshall Eriksen (Jason Segel), Lily Aldrin (Alyson Hannigan en Robin Scherbatsky (Cobie Smulders) enorm geliefd bij miljoenen fans.

Het is daarom frappant te noemen dat Harris meer poen pakte dan de rest. Het is namelijk niet ongebruikelijk dat alle castleden van grote sitcoms exact hetzelfde verdienen. Zo heeft de cast van Friends bedongen dat ze allemaal één miljoen dollar kregen per aflevering.

Ook de cast van The Big Bang Theory verdiende hetzelfde. Sterker nog: ze waren bereid om 100.000 dollar minder te verdienen per aflevering zodat het salaris van acteurs Mayim Bialik en Melissa Rauch omhoog gebracht kon worden.

Harris harkte de centen binnen

Tijdens de loop van How I Met Your Mother verdiende Neil Patrick Harris 400.000 dollar per aflevering. De rest van de groep moest het doen het ‘maar’ 250.000 dollar. Toch heeft het de cast geen windeieren gelegd en dat geldt vooral voor actrice Cobie Smulders. Zij werd dankzij haar bekendheid door de serie gecast voor de rol als Maria Hall in de MCU.

Dus ach: ze mogen dus echt niet klagen. Zeker niet Neil Patrick Harris.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen