Waarom ik Skyrim en Cyberpunk 2077 nu toch weer een kans ga geven

Games Jeroen Kraak 6 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Skyrim is een van de games die ik in mijn leven het meest gespeeld heb. Cyberpunk 2077 is echter een van mijn grootste teleurstellingen. Hoewel het logisch is dat ik inmiddels ben uitgekeken, slinger ik ze toch opnieuw aan

Stiekem moeten we op de redactie best wel gniffelen om titels als Skyrim en GTA V. De games zijn al een flinke tijd uit, en steeds weten de makers met een nieuwe versie op de proppen te komen. Of het is een versie voor een nieuwe console, of het is de superduperultimatefantastisch editie. En toch ga ik Skyrim er weer bijhalen.

Ook Cyberpunk 2077 tover ik uit mijn kast. De lancering van die game mag je een enorme mislukking noemen, maar is door een recente update nu de game die het moet zijn. Ik kan niet wachten om hem aan te slingeren in plaats van nieuwe games zoals Spider-Man 2.

Alweer Skyrim

Ik heb me behoorlijk vermaakt met Starfield. Desondanks krijg ik bij die game niet hetzelfde gevoel dat ik ooit bij Skyrim had. Die laatste heeft me altijd weten te boeien, zelfs nu hij 12 jaar oud is.

Skyrim-fans opgelet: Bethesda lanceert gratis Elder Scrolls-game
Skyrim (Afbeelding: Bethesda)

Dat heeft alles te maken met de makers. Hoewel we veel over de game-industrie en zijn vele bedrijven kunnen zeggen, toont Bethesda echte toewijding. Het brengt nieuwe updates uit voor The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition.

Deze nieuwe update zorgt voor een speciaal Creations Menu, waarbij spelers makkelijk content kunnen downloaden die gemaakt is door anderen. Daarnaast zijn er functies uitgerold zoals de ondersteuning voor zowel de Steam Deck als voor bredere schermen. Bovendien hebben de makers zelfs 12 jaar na dato aardig wat bugs opgelost in Skyrim.

Dit geeft mij weer net het zetje om het avontuur als Dragonborn in Skyrim aan te gaan en het land opnieuw te verkennen. Met nieuwe mods van anderen kan het bovendien echt een nieuwe ervaring voor me worden.

Cyberpunk 2077 ook uit de kast

De enige vraag die me nog rest is waar ik al die tijd voor Skyrim vandaan moet halen, gezien ook een andere game een grote update krijgt. Cyberpunk 2077 is langzaam geëvolueerd van een ontzettend grote flop tot een boeiende game.

Waarom ik binnenkort weer met Skyrim en Cyberpunk ga beginnen
F*ck yes. (Afbeelding: CD Projekt)

Maker CD Projekt Red heeft de game de afgelopen jaren flink verbeterd. Hoewel ik vorig jaar opnieuw was begonnen, trok het spel me nooit over de streep om er echt mee door te gaan. Mede ook omdat sinds de betere versie de ene na de andere topgame uitkwam. Denk aan Elden Ring, Horizon: Forbidden West en toppers van dit jaar zoals Spider-Man 2 en The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

En hoewel mijn backlog van games nog steeds gigantisch is, ben ik er van overtuigd dat de game me echt kan boeien. Dankzij CD Projekt Red heb ik met The Witcher 3 een van mijn beste game-ervaringen gehad.

Ook hier laten de makers zien wel degelijk liefde te hebben voor het product. Ze konden na de enorme flop die de eerste versie was de handdoek in de ring gooien, maar deden het niet. Ze probeerden het vertrouwen terug te winnen door de game extra liefde te geven en het van een flop om te bouwen tot een meesterwerkje.

In Cyberpunk 2077 zijn de eindbaasgevechten geüpdatet en is nu op verzoek van fans het metronetwerk toegevoegd. Daarnaast kun je nu ook overal genieten van muziek dankzij de draagbare radio.

Dus heb je door het nog lange wachten op GTA VI tijd over? Dan is het echt de moeite waard om Skyrim en Cyberpunk 2077 weer eens aan te zetten. Al is het alleen al om de toegewijde makers te ondersteunen.

Na 25 jaar stilte tackelt Valve eindelijk een hilarisch probleem in Half-Life

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen