Zo zet je de WhatsApp-geschiedenis over van Android naar iPhone en omgekeerd

Apps Jeroen Kraak 6 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

WhatsApp is waarschijnlijk de app die je het meest gebruikt op je smartphone. Als je een nieuwe Android of iPhone koopt, wil je dan ook dat alles makkelijk is over te zetten. Wij vertellen je precies hoe je dat moet.

Daar ligt die dan, het doosje van je nieuwe Android of iPhone. Je maakt ‘m open en gaat ermee aan de slag. Als het besturingssysteem is geïnstalleerd, is het tijd om alle apps erop te zetten. Vaak gaat dit ontzettend soepel als je bij hetzelfde besturingssysteem blijft.

Goed, dat gaat over het installeren van de apps zelf. Als je dat hebt gedaan, wil je aan de slag met WhatsApp zelf. Een van de eerste dingen die je wil, na het vertellen dat je een nieuwe telefoon hebt, is oude gesprekken herstellen. Daardoor kan je altijd belangrijke gesprekken of leuke momenten terugvinden. Wij vertellen hoe je dat zowel doet op Android als op de iPhone.

WhatsApp-geschiedenis overzetten oude naar je nieuwe Android-toestel

Op je Android-telefoon kun je gebruikmaken van Google Drive via je Google account. Hiermee kun je een backup maken, maar ook al je gesprekken overzetten.

@wantnl

WhatsApp verdwijnt van oude Samsung- en Android-smartphones 🤯 #whatsapp #apps #android #samsung #samsunggalaxy

♬ origineel geluid – WANT

Hiervoor open je WhatsApp op je oude Android. Vervolgens ga je naar Instellingen > Chats > back-up van chats > Back-up maken naar Google-account.

Open WhatsApp vervolgens op je nieuwe toestel. Het systeem vraagt of je een back-up wil herstellen. Doordat de informatie in Google Drive staat, wordt het na toestemming automatisch gedownload. Zo kun je meteen aan de slag.

Ook kun je het offline doen bij een Android-toestel, alleen is dit wel wat omslachtiger. Als je in Chat back-up bent, kun je de map kopiëren en via een USB-kabel naar je computer zetten. Als je WhatsApp op je nieuwe telefoon zet, kan je ‘m dan ook weer via de computer en kabel herstellen.

WhatsApp van je oude naar je nieuwe iPhone

In plaats van Google Drive gebruik je voor de iPhone iCloud. Check wel eerst of je genoeg ruimte op je iCloud hebt.

Als je dit niet automatisch aan hebt staan, kan je op je iPhone naar Chats > Reservekopie chats > Maak nu reservekopie. Hier maak je handmatig een backup via iCloud. Het is helaas niet mogelijk om een offline back-up te maken, zoals bij Android wel kan.

Als je op je nieuwe iPhone dan WhatsApp voor de eerste keer opent, vraagt de app of je de back-up wil herstellen. Als je dit doet, zie je oude chats weer gewoon op je nieuwe telefoon verschijnen.

Van iPhone naar Android

Hiervoor zijn er speciale apps van de fabrikant waarbij je makkelijk je WhatsApp chatgeschiedenis overzet. Dit kan bijvoorbeeld met Samsung Smart Switch, of de Data Restore Tool van Google.

Daarnaast heb je versie 2.21.160.17 van WhatsApp nodig op je iPhone. Ook moet je hetzelfde telefoonnummer gebruiken en een USB-C naar Lightning-kabel of USB-C naar USB-C als je een iPhone 15 hebt. Volg vervolgens de instructies van de app.

@wantnl

Waarom Android beter is dan iOS | Deel 2 #android #ios #iphone #apple #samsung #techtok

♬ origineel geluid – WANT

Van Android naar iPhone

Het is ook gewoon mogelijk om je WhatsApp-geschiedenis van Android naar een iPhone te exporteren. Hiervoor heb je Android 5 of nieuwer en iOS 15.5 of nieuwer nodig. Daarnaast moet je ook de Stap over op iOS-app installeren op je oude telefoon.

Start die app op en selecteer WhatsApp in het scherm gegevensoverdracht. Volg vervolgens alle stappen in de app. Open daarna WhatsApp met hetzelfde nummer op je nieuwe iPhone. Klik op start wanneer hierom gevraagd wordt en wacht tot het proces is voltooid. Nu staan al je chats klaar.

WhatsApp gaat full 007 met nieuwe functie voor Android en iPhone

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen