Skyrim wordt voor de zes miljardste keer uitgebracht, nu ook op de PS5

Games Jelle van Es 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Mocht je op één of andere manier nooit de kans hebben gehad om The Elder Scrolls V: Skyrim te spelen, dan hebben we goed nieuws. Dit jaar viert de game zijn tiende verjaardag en speciaal daarvoor komt er een 10th Anniversary Edition voor de game, die onder andere op de PS5 verschijnt.

Mocht je al de Special Edition van Skyrim hebben, dan krijg je een gratis upgrade voor de PS5 en de Xbox Series X. Daarnaast verschijnt deze heruitgave van de game ook op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Enkel de Nintendo Switch-versie ontbreekt in het rijtje.

10th Anniversary Edition van Skyrim op onder andere de PS5

Deze speciale versie van The Elder Scrolls V: Skyrim komt met een interessante nieuwe functie. Voor het eerst is het namelijk in de game mogelijk om er een hengel bij te gaan pakken en daarmee te gaan vissen. Op die manier is het net wat makkelijker om bepaalde ingrediënten bij elkaar te verzamelen of voedsel te maken dat je kunt gebruiken wanneer je zwaar bent aangevallen. En het geeft je wat rust. Moet je alleen wel hopen dat je tijdens het vissen niet vanuit het niets door een enorme draak wordt aangevallen en je met een hengel er op los wil gaan meppen.

Met deze heruitgave zijn we nu op de 12e versie van Skyrim aangekomen. Daarmee kun je dus wel stellen dat de makers erg blij zijn met de game en er zoveel mogelijk gamers mee in aanraking willen laten komen. Na de originele release kreeg je onder andere nog een complete editie met alle uitbreidingen, een heruitgave op de PlayStation 4 en Xbox One, een versie voor de Nintendo Switch, een VR-variant en ga zo maar door. En nu dus een versie die onder andere op de PS5 verschijnt. Naast de toevoeging van het vis-element, komt de game ook met meer dan 500 onderdelen in de Creation Club. Daarmee krijg je toegang tot nieuwe quests, dungeons, bazen, wapens en meer. Op die manier heb je dus genoeg te doen in de game.

Verdere verbeteringen

Wel is het nog even de vraag wat Skyrim verder gaat brengen. Gaat de nieuwe versie bijvoorbeeld gebruik maken van de verschillende voordelen die de PS5 en Xbox Series X brengen? Daarmee bedoel ik dus of de game bijvoorbeeld gebruik maakt van de mogelijkheid om te werken met kortere laadtijden. Wellicht dat die informatie later verschijnt. De game komt op 11 november uit.

Vijf reden om Skyrim in 2021 (nog een keer) te spelen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen