Bespaar geld op vliegtickets dankzij deze handige Skyscanner-tips

Apps Jeroen Kraak 14 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

We stappen nog steeds massaal in het vliegtuig. En hoewel het niet al te best voor het milieu is, is het soms de enige manier om op bepaalde plaatsen te komen. Maar hoe scoor je nu zelf die goedkope tickets op Skyscanner? Wij helpen je een handje.

Er zijn verschillende platformen om goedkope vliegtickets te vinden. Het kan natuurlijk via Google Flights, maar de meest uitgebreide site is Skyscanner. Maar wat zijn nu de manieren om de goedkoopste te vinden? WANT-redacteur en vervend reiziger Jeroen Kraak geeft je tips.

Goedkope tickets op Skyscanner

Mijn collega’s maken er nog wel eens grappen over: “Ga je weer op vakantie?” Zelf ben ik het afgelopen jaar in Azië en Zuid-Amerika geweest en dat zijn niet de goedkoopste bestemmingen. Door middel van Skyscanner wist ik toch goedkope vliegtickets te vinden. En ja, er zijn een paar manieren om een nog betere deal binnen te spelen.

#1 Stel een prijsalarm in

Vliegtickets veranderen regelmatig van prijs. Soms worden ze duurder, maar soms ook goedkoper. Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met vraag en aanbod. Gelukkig hoef je zelf niet elk uur te refreshen op Skyscanner, want je kunt gewoon een prijsalarm maken.

Eigenlijk zegt de naam van de functie het al. Elke keer als de prijs verandert van een bepaalde vlucht krijg je een e-mail. Zo weet je precies wanneer die omhoog of omlaag gaat. Zo kun je zelf uitzoeken wat voor jou de beste prijs is.

EasyJet data klanten skyscanner goedkope vliegtickets
Vliegtuigen aan de grond (Afbeelding: Oli Scraff / AFP)

#2 Gebruik overal

Wil je zoeken op goedkope vliegtickets, maar heb je geen vaste bestemming in het hoofd? Dan loont het om ‘overal’ in te voeren. Zo krijg je de goedkoopste vluchten te vinden op de data wanneer jij tijd hebt om te reizen. Ideaal bijvoorbeeld om een last minute te vinden op Skyscanner.

#3 Gebruik geen vaste datum

Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van overal op Skyscanner. Als je wel de bestemming weet, maar niet gebonden bent aan precieze data, kan het lonen om bijvoorbeeld augustus 2023 in te voeren op de website. Zo krijg je makkelijk de dagen te zien waarop er goedkope tickets te vinden zijn.

Skyscanner goedkope vliegtickets.
Goedkoop vliegen. (Afbeelding: WANT/Skyscanner)

#4 Kies een flexibele vertrekplaats op skyscanner

Wellicht dacht je voorafgaand aan de problemen van Schiphol nooit aan om van een andere luchthaven te vliegen. Toch kan het echt lonen. Zelf check ik bij het kopen van vliegtickets naar verre bestemmingen bijvoorbeeld de luchthavens van Düsseldorf, Frankfurt, Brussel en Parijs.

Deze luchthavens zijn (per trein) goed bereikbaar en er vliegen veel grote luchtvaartmaatschappijen op. Sterker nog, inclusief treinkaartje kunnen tickets nog steeds flink goedkoper zijn. Ideaal om dus te proberen via Skyscanner!

#5 Pak een tussenstop

Een tussenstop klinkt misschien onaantrekkelijk, omdat je totale vlucht langer duurt, maar kunnen je flink geld schelen. Je hebt dan de keuze uit veel meer verschillende aanbieders, waardoor je dus meer te vergelijken hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen