De slechtste game van 2023 lijkt bekend en het is niet Gollum

Games Jeroen Kraak 19 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dacht je dat Gollum een slechte game was? Dan heb je sowieso gelijk, maar het kan zelfs nog veel slechter. Volgens het internet moet je de volgende juist Skull Island: Rise of Kong laten liggen.

Terwijl Lord of the Rings-fans uitkeken naar een nieuwe game, bleek het een grote nachtmerrie te zijn. Ik heb het natuurlijk over Gollum, die afgelopen voorjaar uitkwam. De game bleek zo’n grote teleurstelling dat de slechtste game van het jaar al bekend leek te zijn. Nu lijkt het zelfs mis te grijpen naar deze prijs.

Skull Island: Rise of Kong doet het nog slechter dan Gollum

Er is een nieuwe King Kong-game uitgekomen en de reacties zijn niet mals. Net zoals bij Gollum leunt ook dit spel op een grote film-titel. Het is dus best wel logisch dat zo’n spel aantrekkingskracht heeft op mensen die de desbetreffende films echt top vonden. Toch kunnen zij het spel maar beter later liggen.

Skull Island: Rise of Kong heeft tot nu toe slechts één recensie gekregen van een Game-medium. Het goed gewaardeerde IGN heeft een drie gegeven, wat nog best mild is, gezien de review. “Het is een saaie, buggy, totaal ambitieloos spel dat niet eens interessant is vanwege de mislukkingen. Zelfs vechten met dinosaurussen voelt echt stom aan.” Overigens scoorde Gollum daar nog een vier.

En dan heeft de reviewer het nog niet eens over de graphics. Als je screenshots van de game bekijkt, lijkt het wel alsof deze uit het jaar 1995 komt.

De game wordt afgemaakt

Zoals gezegd is de schrijver van de review nog relatief mild. Hoe anders is het op X. Daar is de kritiek pas echt niet mals. “Skull Island: Rise of Kong is niet innovatief. De makers van de game moeten zich kapotschamen. En dat doen ze waarschijnlijk ook omdat ze zelf er niets over publiceren”, schrijft een gebruiker.

Een ander iemand schrijft: “Gollum is de slechtste game van 2023. Skull Island: Rise of Kong: ‘Hold my beer.'”

So funny seeing MoistCritikal and other streamers getting hyped for the Skull Island: Rise of Kong jpeg cutscene.
It’s made my night pic.twitter.com/eJHvlmOR3f

— Rick (@RickDaSquirrel) October 18, 2023

We raden je vooral niet aan deze game te proberen. Hij heeft namelijk een prijskaartje van 39,99 euro. Voor dat geld kun je veel beter een goede game kopen. Voor ongeveer 15 euro meer heb je bijvoorbeeld Super Mario Bros. Wonder al in huis.

@wantnl

De nieuwe Playstation 5 is hier 🔥🔥🔥 #playstation #playstation5 #playstation5slim #games #gaming

♬ original sound – WANT

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen