Dit zijn de slechtste games van 2020 volgens Metacritic

Games Jelle van Es 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Willen we nog terugblikken op 2020? Eigenlijk niet. Het jaar mag in de fik gestoken worden en snel vergeten. Toch zijn er nog wel een paar grappige dingen om naar terug te blijven. Zo heeft Kotaku een mooi lijstje gemaakt met de vijf slechtste games die 2020 heeft voortgebracht.

Daarbij wordt website Metacritic bijgehouden. Deze website verzamelt de verschillende reviewscores zoals die door verschillende magazines en websites worden uitgedeeld. In dit lijstje met de slechtste gameszitten voornamelijk games waarvan je niet veel hebt gehoord, op één uitzondering na: Fast & Furious: Crossroads.

Fast & Furious: Crossroads behoort tot de slechtste games van 2020

Fast & Furious: Crossroads is een game die in 2019 nog met veel bombarie werd aangekondigd. Het was één van de interessantere onthullingen zoals die tijdens de jaarlijkse Game Awards werd gedaan. Maar uiteindelijk was het behoorlijk matig. Naast dat het visueel er eigenlijk niet uitzag, was de besturing ook zeer matig, waardoor het totaal product totaal niet was aan te raden. Daarbij hielp het niet dat de uitgever de game ook nog voor het volle pond in de winkel uitbracht.

Met een gemiddelde score van 34 uit de 100 punten staat hij op de vierde plaats in het rijtje slechtste games. Op de vijfde plek, dus net daarboven, vinden we de game Arc of Alchemist. Deze heeft een score van 36 en is een Aziatische game die vooral om grinden draait. Dat vinden we sowieso in het Westen iets minder interessant, maar buiten dat valt er weinig in de game te doen, waardoor hij zeer matig is. De derde plek is voor Dawn of Fear, een PlayStation 4-game die er eigenlijk uitziet als een game die in de beginperiode van de PlayStation 3 is uitgebracht, maar dan met de gameplay van een PlayStation 2-titel. Een score van 33 lijkt nog hoog.

Een remake die je snel moet vergeten

2020 bracht heel wat verschillende remakes. De meeste daarvan waren de moeite waard en met Final Fantasy VII Remake heb je zelf één van de topgames van het jaar. Met een score van 32 valt de XIII Remake meer in de categorie van de slechtste games van het jaar. De game was zo slecht, dat de ontwikkelaar er uiteindelijk zijn excuses voor aanbood… Toch was er nog één game slechter: Tiny Racer. Deze racegame voor de Nintendo Switch heeft de graphics van een Wii-game, kent gameplay die eigenlijk onspeelbaar is en heeft tegenstanders die wel heel erg raar reageren. Het spelen van één van deze games is eigenlijk jezelf gewoon pijnigen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen