Big Brother gaat starten: dit kun je verwachten van de realityserie

Films & Series Jeroen Kraak 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Big Brother is na jaren terug op de Nederlandse televisie. Dit kun je allemaal verwachten van de oude ‘nieuwe’ reality-serie.

Het concept van Big Brother is natuurlijk bekend. Een aantal mensen wordt 100 dagen in een huis opgesloten. Vrijwel wekelijks moet iemand het huis verlaten. De winnaar gaat er uiteindelijk met een fiks geldbedrag naar buiten.

Big Brother is anders

Natuurlijk is de nieuwe versie van Big Brother wel anders dan die van jaren geleden. Het meest opvallend is dat er meer camera’s dan ooit zijn. Dit blijft niet alleen beperkt tot de woon- en slaapkamer. Zelfs op de badkamer worden beelden gemaakt, zodat alles in beeld kan worden gebracht. Er is zelfs een speciale code voor seks. Om te weten dat dit met wederzijdse toestemming is, moeten de kandidaten vooraf een duim opsteken.

In totaal doen er acht deelnemers mee aan het nieuwe seizoen van Big Brother. Dat zijn vier Nederlanders en vier Belgen. Dit is anders dan de originele serie toen de kandidaten allemaal uit Nederland kwamen. De bewoners van het Big Brother-huis zijn: docente Danielle (40), student Jowi (25), flapuit Liese (28), commercieel adviseur Thomas (23), de temperamentvolle Nathalie (23), biologe Naomi (31), rapper en danser Ziko (34) en Theo (54) die zijn brood verdient als klusjesman.

Er is ook een nieuwe titelsong voor Big Brother. Dit jaar wordt deze verzorgd door Davina Michelle. Samen met de Vlaamse rapper Woodie Smalls heeft ze het nummer opgenomen.

Maar toch hetzelfde

Wat wel vertrouwd is, is de dagboekkamer. Hier kunnen de deelnemers van Big Brother net zoals de vorige keren hun hart luchten en gaan ze het gesprek aan met de organisatie. Daarnaast wordt daar wekelijks bekendgemaakt wie het huis moet verlaten.

Big Borther is vanaf 4 januari te zien op RTL 4 en 5. De eerste uitzending wordt gepresenteerd door Geraldine Kemper en de Vlaamse Peter van de Veire. De twee zijn tevens elke donderdag om 21:30 te zien op RTL 5 met een live-uitzending.

Natuurlijk kun je ook doordeweeks naar de gebeurtenissen in het huis kijken.  Deze zijn van maandag tot en met vrijdag om 21.30 uur te zien op RTL 5 en op zaterdag om 18:00 uur. Daarnaast zijn alle uitzendingen te zien op streamingdienst Videoland. Ook kun je daar 24/7 kijken naar livestreams van wat er gebeurt in het huis. Meer over de streamingdienst lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen