Slimme deursloten: wat zijn het, hoeveel kost het en wat heb je eraan?

Smart Home Sam Dille 11 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

In een Smart Home heb je tegenwoordig voor alles wel een slim apparaat. Zo zijn er nu ook veel slimme deursloten. Die kunnen je goed helpen als je wat vergeetachtig bent.

De meeste mensen beveiligen hun huis nog altijd met een sleutel. We hoeven je vast niet te vertellen dat je die makkelijk kwijt kunt raken. En dan heb je toch wel een probleem.

Slimme deursloten zijn een handige oplossing voor je Smart Home. Ze beveiligen jouw huis op een digitale manier. Maar hoe zit dat nou precies? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Zo werkt een slim deurslot

Een slim deurslot is een elektronische gadget die je op afstand kunt bedienen. Dankzij geavanceerde technologie kun je jouw deur op afstand vergrendelen en ontgrendelen. Dat gebeurt altijd via een app op je smartphone.

Slimme deursloten hebben ook handige functies. Zo kun je in de meeste gevallen tijdschema’s instellen, zodat de deur automatisch wordt vergrendeld op het tijdstip dat jij uitkiest. Verder kun je ook gasttoegang verlenen aan familie, vrienden of bezorgers. Op die manier kunnen ze het slot openen zonder dat ze daar een fysieke sleutel voor nodig hebben.

Slim deurslot openen met app
Open met één klik (Afbeelding: Netatmo)

Wat betreft veiligheid, maken slimme deursloten gebruik van encryptie om je huis te beschermen tegen ongewenste toegang. De meeste slimme deursloten hebben een app die de gebruiker steeds een nieuwe unieke code geeft. Sommige modellen hebben zelfs ingebouwde alarmen en sensoren die je waarschuwen bij verdachte activiteiten.

De voordelen van een slim deurslot

Het grote voordeel van slimme deursloten is het gemak en de gemoedsrust die ze bieden. Je kunt je deur op afstand vergrendelen en ontgrendelen via een smartphone-app, zodat je nooit meer hoeft te twijfelen of je de deur wel hebt afgesloten.

Daarnaast kun je flink wat kosten besparen, omdat je geen kostbare fysieke sleutels of nieuwe cilinders meer hoeft aan te schaffen. En niet te vergeten: je krijgt er een enorm veilig gevoel van. Zoals eerder gezegd is het moeilijk voor inbrekers om het slot open te breken, omdat het systeem telkens een nieuwe code genereert.

Maar de meeste opties zijn ook voorzien van een overzichtelijk logboek. Hierin zie je precies welke gebruiker op welk tijdstip de deur heeft geopend. Mocht het toch mis zijn gegaan, dan kun je precies zien hoe laat de inbreker heeft toegeslagen.

Inbreker
Houd inbrekers buiten de deur! (Afbeelding: Pexels)

Hoeveel betaal je voor de gadget?

Net als bij alle slimme apparaten, kun je het met een slim deurslot net zo gek maken als je zelf wilt. Je hebt bijvoorbeeld opties van 89 euro, maar ook duurdere en meer geavanceerde sloten rond de 469 euro.

Welke je kiest, ligt geheel aan je eigen smaak. Er zijn bijvoorbeeld ook slimme deursloten die gebruikmaken van een pincode, vingerafdruk of afstandsbediening. Doorgaans zijn pincode-sloten goedkoper dan opties die een app hebben. Belangrijk dus dat je verschillende opties onderzoekt en uitprobeert.

Mocht je vragen hebben of kom je er zelf niet uit? Dan kun je op Slimme Deursloten prijzen met elkaar vergelijken en chatten met een medewerker als je vragen hebt. Veel succes met het vinden van jouw slimme deurslot!

7 kneiter slimme tips om je Smart Home een stuk beter te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen