iPhone en Android toveren je huis om tot Smart Home dankzij awesome gadget

Gadgets Sam Dille 24 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

In minder dan een decennium is Smart Home-technologie uitgegroeid van een luxe naar iets alledaags. Steeds meer mensen hebben een ‘slim huis’, maar wat moet je doen met de apparaten die geen smart home-verbinding bieden met je iPhone of Android? Wij stellen je voor aan de Fingerbot: een gadget die dit probleem feilloos voor je oplost.

Het schattige apparaat, dat is ontwikkeld door Adaprox, is een soort virtuele brug tussen je smartphone en apparaten zonder smart home-verbindingen. Met hulp van de gadget kun je dus traditionele apparaten omzetten naar slimme gadgets, zodat je ze bedient met je iPhone of Android. Het werkt helemaal via Bluetooth.

Zo werkt de handige gadget via je iPhone of Android-smartphone

De Fingerbot is een klein apparaatje, dat niet veel groter is dan een Game Cube. Het heeft een klein hendeltje, dat je kunt plaatsen op de aan- en uitknop van het apparaat dat je wilt verbinden. De gadget wordt bestuurd via de Adaprox Home-app voor je iPhone of Android-smartphone.

Met de iPhone of Android-app geef je de Fingerbot de opdracht om de knop in te drukken, zodat een apparaat aan of uit kan. In de app schakel je tussen de instellingen die passen bij het apparaat in kwestie. Een kleine opsomming:

  •  Pas de snelheid van de hendelbeweging aan naar wens.
  • Twee verschillende modi: Schakelen en Klikken. Met een klik beweegt de hendel van de Fingerbot naar beneden en weer recht omhoog.
  • De op- en neergaande beweging van de gadget kan worden omgekeerd. Dat betekent dat de hendel eerst omhoog en dan weer naar beneden beweegt, of juist andersom.

Is de Fingerbot het proberen waard?

YouTuber Chris Xia nam de gadget dat werkt via de iPhone of Android-app onder de loep. Volgens Chris is er naast de eigenlijke Fingerbot ook een toolpack beschikbaar. Het vierkante blokje is namelijk verkrijgbaar met verschillende opzetstukken, zodat hij onder andere touchscreens, fysieke knoppen en schakelaars kan bedienen.

Volgens de YouTuber werkt de gadget eigenlijk net zo goed als Adaprox beweert, maar er is wel een nadeel. Zodra de Fingerbot is geplaatst, is het bijna onmogelijk om de apparaten nog handmatig in te schakelen. Er zit immers een kleine kubus voor schakelaar waardoor je ‘m eigenlijk altijd moet bedienen met je iPhone of Android-toestel.

Niet heel handig als je even snel op de aan-knop wil drukken. Toch kan een goede toevoeging zijn als je al veel smart home-apparaten hebt en net dat laatste handmatige toestel ook wil verbinden met jouw iPhone of Android-telefoon.

Android en iOS: dit waren de best verkochte smartphones van 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen