Oppo speelt het smartphone spelletje helemaal uit op MWC 2022

Smartphones Mark Hofman 1 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Innovaties hebben er de afgelopen paar jaar voor gezorgd dat de smartphone zo goed als af is. Het enige gebied waar het product zich nog kon verbeteren was de batterij en de snelheid waarmee deze opgeladen werd. Tijdens MWC 2022 lijkt ook dit spelletje volledig uitgespeeld te zijn.

Tijdens het Mobile World Congress 2022, het grote technologie-evenement in Barcelona, heeft Oppo een nieuwe versie van zijn SuperVOOC-technologie geïntroduceerd. Een versie die het opladen van je smartphone in een heel ander daglicht zet.

Oppo introduceert nieuwe versies SuperVOOC

Oppo staat sinds 2014 al bekend om de manier waarop zijn smartphones opgeladen worden. Ze maken namelijk gebruik van een snellaadtechnologie die SuperVOOC heet.. Dit zorgt ervoor dat de batterijen van smartphones, die meestal in twee delen zijn verdeeld, bijzonder snel opgeladen kunnen worden. Hiervoor gebruikt het bedrijf niet alleen speciale batterijen, maar ook speciale opladers.

Tijdens het Mobile World Congress 2022 heeft het Chinese bedrijf twee nieuwe opladers geïntroduceerd. De eerste is de 150W SuperVOOC-oplader. Dit model laadt een smartphone met een 4500mAh batterij binnen 15 minuten helemaal op. Heb je minder lang de tijd en moet je snel even bijladen? Geen probleem, de oplader gooit de batterij van je accu binnen vijf minuten naar 50%.

Oppo smartphone SuperVOOC
Als een gek! (Afbeelding: Oppo)

Dat is overigens niet het enige wat het bedrijf laat zien. Naast het 150W-model introduceert Oppo ook een 240W-model. Deze zorgt ervoor dat de grenzen van het opladen verlegd worden en het gebruik van de smartphone zal veranderden. Wie gebruikmaakt van deze oplader zal zien dat een 4500mAh-batterij binnen 9 minuten 100% opgeladen is.

De technologie is tijdens MWC 2022 slechts gedemonstreerd. Later dit jaar zal de oplader zijn weg vinden naar de markt. To be continued, dus.

Smartphone spelletje uitgespeeld?

De afgelopen paar jaar zijn we al meerdere keren enthousiast geweest over de komst van nieuwe smartphones. Al kunnen we niet echt zeggen dat er, het opvouwbare aanbod daargelaten, grote nieuwe ontwikkelingen plaats hebben gevonden. Wie anno 2022 een telefoon boven de €700 aanschaft beschikt bijna altijd over een camerasysteem dat goede foto’s schiet, een batterij die lang meegaat en processor waar je u tegen zegt. Het zegt voor sommigen misschien dat bedrijven niet zo creatief meer zijn dan voorheen, maar laat eigenlijk zien dat de smartphone uitontwikkeld is.

Er zijn echter nog twee gebieden waar we wel wat vooruitgang willen zien: de batterij en het prijskaartje. High-end smartphones krijgen anno 2022 al snel een prijskaartje boven de €1200 en beschikken over batterijen die redelijk lang meegaan. Maar baanbrekend is het nog niet. Door niet die batterijen, maar de laadtechnologieën te ontwikkelen kunnen bedrijven als Oppo het verschil maken. Dat heeft het bedrijf in de afgelopen paar jaar al laten zien en doet dat met de nieuwe versie van SuperVOOC wederom.

Oppo MWC 150W opladen
Oppo laat haar 150W-laders zien tijdens het MWC. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wie zich enigszins kan vinden in het veranderen van je gewoontes op het gebied van opladen, die zal dit jaar gaan merken dat het smartphone spelletje is uitgespeeld. Nu de prijzen nog omlaag en we kunnen gaan genieten van de ‘Next Big Thing’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen