Jelle van Es
Jelle van Es Apps 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTok opent de aanval op Youtube met opvallende wijziging

Dat TikTok een succes is, dat is inmiddels wel bekend. Toch lijkt het er op dat het platform zijn pijlen nu wil gaan richten op Youtube. Want het ziet er naar uit dat je straks nog langere video’s kunt gaan maken.

Oorspronkelijk kon je op TikTok videos’ maken van een minuut en die dan delen met de wereld. In juli 2021 werd de lengte daarvan al opgekrikt naar drie minuten. En hoewel je straks geen video’s van uren maakt zoals op Youtube kan, wordt er wel een opvallende wijziging doorgevoerd.

TikTok wil langere video’s voor Youtube-publiek

Want volgens TechCrunch heeft TikTok besloten om de lengte van de video’s van drie minuten nu op te krikken naar tien minuten. Daarmee zou het dus echt een goed alternatief kunnen zijn voor Youtube. Op die manier hoopt de partij achter de app, ByteDance, dat gebruikers langer gebruik maken van de app. En daarmee zou het dus interessanter kunnen zijn voor adverteerders om hun advertenties op het platform uit te rollen. In 2021 zou er op die manier al 4 miljard dollar aan inkomsten zijn gegenereerd.

In de bovenstaande tweet zie je hoe TikTok een melding geeft aan de gebruiker met de mogelijkheid om langere video’s te maken. Daarmee komt het dus dichter bij Youtube. Of dat verstandig is, dat weten we nog niet. In het verleden hebben meerdere diensten geprobeerd om marktaandeel van Youtube af te snoepen. Maar op die manier ging de focus bij andere dingen liggen en werd de basis vergeten. Wat dat betreft is het maar de vraag of gebruikers zitten te wachten op videos die langer zijn dan drie minuten. Dat is al een flink verschil ten op zichte van het originele concept.

Wellicht in fases

Het ziet er naar uit dat de mogelijkheid voor het maken van langere videos in fases wordt uitgerold. Dat het eerst bij een kleine groep creators op TikTok gebruikt kan worden. En als het dan bevalt, dat andere gebruikers er ook mee los kunnen gaan.

Facebook en Snapchat zijn eruit: TikTok heeft de toekomst!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!