YouTube steekt videospeler in een nieuw jasje voor Android en iOS

Apps Wesley Akkerman 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De YouTube-app op Android en iOS is in een ander jasje gestoken. De interface voor video’s is voortaan een stuk netter vormgegeven. Als gebruiker heb je nu op toegankelijke wijze toegang tot allerlei knoppen. Eerder moest je daarvoor wellicht een menu openen, terwijl het allemaal dus veel simpeler kan.

Misschien is het je al opgevallen, maar misschien nog niet. YouTube is in elk geval begonnen met het uitrollen van een nieuwe interface voor video’s. Die interface is beschikbaar binnen de Android- en iOS-apps. Het is nog niet duidelijk of ook de interface van de webspeler en televisie-app op de schop gaan.

YouTube vernieuwt video-interface

Middels de nieuwe interface moet het voor gebruikers gemakkelijker worden een video een duimpje omhoog of omlaag te geven (niet dat andere kijkers dat zien…). Ook krijg je gemakkelijker toegang tot de comments onder een video en deel je de content sneller dan voorheen. Al met al verbeteringen dus.

De oude versie van de interface verborg veel van die functies onder een menu dat je tevoorschijn moest toveren. Zo tref je voortaan de optie voor meer video’s ook direct in beeld aan, helemaal in de hoek aan de rechterkant. Zie de bovenstaande afbeelding in de tweet om een goede indruk te krijgen van de interface.

Alleen in volledig scherm

Houd er rekening mee dat de nieuwe interface alleen zichtbaar is op het moment dat je een video in het volledige scherm bekijkt. Bekijk je een video in de portretmodus, dan oogt de interface onveranderd. De knoppen en functies vind je dan op dezelfde plekken waar ze voorheen ook stonden, gelukkig.

TikTok-kloon YouTube Shorts doet goede zaken in eerste twee jaar

De nieuwe interface komt dus naar zowel Android als iOS. Google laat weten dat de uitrol sinds maandag begonnen is (31 januari 2022). Hoe lang de uitrol precies duurt, dat is niet bekend. Het kan zijn dat je de update al ontvangen hebt, maar het kan ook zijn dat je nog een paar dagen of weken moet wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen