Openingsvideo Final Fantasy VII: Ever Crisis ziet er sterk uit

Games Jelle van Es 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze week is er veel liefde voor Final Fantasy VII. Het is namelijk 25 jaar geleden dat de game werd uitgegeven. Als gevolg daarvan vind je op het Twitter-kanaal veel posts die dat jublieum markeert.

En Final Fantasy VII is na 25 jaar nog altijd springlevend. Twee jaar geleden kwam de uitstekende Remake uit en sinds vorig jaar kun je aan de slag met de multiplayershooter The First Soldier. En later dit jaar moet Ever Crisis verschijnen.

Final Fantasy VII: Ever Crisis toont openingsvideo

Final Fantasy VII: Ever Crisis is een free-to-play game die vorig jaar werd aangekondigd. Toen zagen we al deze fijne trailer. Het is een game die in ontwikkeling is voor de smartphone en dus uiteindelijk uitkomt voor iOS en Android. Daarbij weten we op dit moment dat het het verhaal van de originele game en eigenlijk alle andere titel rondom het universum vertelt, maar dan met een nieuwe visuele stijl. Dat betekent dus ook dat je de verhaallijn van Crisis Core in de game verwerkt krijgt. Ook weten we dat het een free-to-play game wordt met in-app aankopen. Dat zou betekenen dat je verschillende episodes kunt kopen of dat je boosts koopt om sneller sterker te worden. Veel is er dus nog onduidelijkheid over de game, maar om de 25e verjaardag te vieren is er nu we de openingsvideo getoond. Dat werd gedaan in de Japanse livestream van de verjaardag.

Veel context is er niet over deze Final Fantasy VII: Ever Crisis. We lijken een paar SOLDIER-soldaten in een helikopter te zien die ergens naar toe vliegen. In de context van de game zou ik zelf denken aan Wutai, maar dat is een gok. Het is een beetje lastig om dit te plaatsen in de rest van wat er van de game is getoond. Maar het geeft mij het idee dat de game meer moet gaan zijn dan alleen de hervertelling met verbeterde graphics van de oude titel.

Nog even wachten

We zullen dus nog even moeten wachten op Final Fantasy VII: Ever Crisis en het antwoord op de vraag wat de game nou precies is. Tot die tijd kun je losgaan met de Remake, waarvan we hier de review hebben.

Final Fantasy VII Remake Intergrade: leve Yuffie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen