Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Films & Series 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Vanaf nu heb jij meer controle over ‘Verderkijken’ op Netflix

Wanneer je op Netflix aan een serie, film of documentaire begint, dan belandt die in de Verderkijken-rij binnen de apps en op het web. En de content blijft daar staan, totdat de streamingdienst het wel welletjes vindt en die automatisch verwijdert. Maar vanaf nu kun je die lijst ook handmatig aanpassen, indien nodig.

En dat handmatig aanpassen, dat komt als geroepen. Menig Netflix-kijker deelt namelijk dezelfde frustratie over de Verderkijken-rij. De titels die daarin staan, blijven er namelijk wekenlang in rondhangen. En tot vandaag kon je daar weinig aan doen, behalve dan afwachten tot de dienst de content zelf weghaalde.

Netflix verlost ons van frustratie

Stel nou dat je tientallen series kijkt op Netflix en allemaal door elkaar. Ondertussen begin je aan een film die toch niet beviel. En later besluit je dat die ene serie toch niet wat voor je is. Maar dan blijven die titels wel in de Verderkijken-rij staan. Je moet er dus langs scrollen om tot de content te komen die je wel boeit.

Netflix Verderkijken
Titels verwijderen uit Verderkijken-rij (Afbeelding: Netflix via The Verge)

Dan heb je natuurlijk het liefst dat je die titel even uit je Verderkijken-rij haalt. Want zo word je niet constant geconfronteerd met je foute keuzes en kom je eerder bij de content die er wél toedoet. Een titel verwijderen uit de rij is gelukkig ook heel simpel. Met slechts enkele stappen heb je dit namelijk zo gepiept.

Titel verwijderen uit Verderkijken

Wanneer je een specifieke titel uit de Verderkijken-rij van Netflix wil halen, dan ga je als volgt te werk. Open de titel in de rij die je niet meer wil tegenkomen. Op de geopende pagina scrol je naar beneden in de lijst met opties totdat je de verwijderoptie tegenkomt. Klik daarop en de content is voortaan niet meer zichtbaar.

All of Us Are Dead: nieuw Zuid-Koreaans pareltje verovert Netflix

Hoewel dit waarschijnlijk geen monumentale interface-update is voor de Netflix-apps, is het wel een zeer handige functie waar we in de toekomst dankbaar gebruik van gaan maken. Zo kun je namelijk nog eens een serie kijken en beoordelen of het wat is of niet — zonder die daarna steeds tegen te komen zodra je de app opent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Netflix

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!