Qualcomm introduceert X70 5G modem waarmee het streamen naar heel nieuw niveau tilt

Tech Mark Hofman 28 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Qualcomm heeft tijdens het Mobile World Congress 2022 een veelbelovende technologie laten zien. De chipmaker komt met het nieuwe Snapdragon X70 5G modem die het streamen van muziek aanzienlijk moet verbeteren.

Het is de bedoeling dat het nieuwe modem in de tweede helft van 2022 terug te vinden is in high-end Android-smartphones. Rond deze periode zullen de oordopjes ook terug te vinden zijn in nieuw earbuds.

CD-kwaliteit streamen: Qualcomm maakt het mogelijk

Smartphones die voorzien zijn van de nieuwe Qualcomm Snapdragon X70 5G bieden een stabielere 5G-verbinding. De AI processor zorgt ervoor dat de dekking van het signaal verbeterd, waardoor de mmWave signalen sterker worden. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het zorgt er eigenlijk voor dat de verbinding op je telefoon een stuk beter wordt.

Met die verbeterde verbinding is het mogelijk om gebruik te maken van Snapdragon Sound. Dit is een platform dat bestaat uit allerlei verschillende audio-gerelateerde functionaliteiten, waarvan er eentje wel heel aantrekkelijk is. Het gaat om de mogelijkheid om audio in CD-kwaliteit te streamen naar Bluetooth-apparaten. Een flinke verbetering voor het luisteren van muziek, die gestreamed wordt door middel van een 5G-verbinding.

Snapdragon X70 5G
5G AI Suite (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Naast de toevoeging van de heerlijke CD-kwaliteit is het ook mogelijk om gebruik te maken van een zogeheten Gaming Mode. Deze zorgt ervoor dat de vertraging bijzonder laag is, waardoor het spelen van games via Bluetooth oordopjes een stuk verbeterd wordt.

Opladen als een malle

Het Mobile World Congress 2022 (MWC 2022) is vandaag losgebarsten in Barcelona. Tijdens deze grote beurs kondigen grote technologiebedrijven hun nieuwste innovaties aan. Innovaties die het komende jaar, en de jaren daarna, moeten vormen.

De editie van dit jaar is lekker van start. Na het nieuwe X70-modem van Qualcomm kregen we vandaag ook al een nieuwe smartphone van o.a. Honor te zien. Een smartphone die niet alleen opvalt door zijn premium-specificaties, maar ook door het laadvermogen ervan. Sterker nog: dat laadvermogen weet echt de show te stelen.

Nieuwe Honor Magic4 Pro binnen 15 minuten voor de helft opgeladen

Meer weten? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen