Tiny Tina’s Wonderland Preview: Borderlands in de Middeleeuwen

Games Jelle van Es 28 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Ik ben groot fan van de Borderlands-reeks. Met name het tweede deel was legendarisch. Borderlands 3 borduurde daarop voort en was op vele punten ook nog iets beter. Die game kreeg vervolgens een paar toffe uitbreidingen. Maar dat verhaal is nu klaar. Mocht je een liefhebber zijn van die games, dan is Tiny Tina’s Wonderland absoluut een game voor jou

In Tiny Tina’s Wonderland wordt gespeeld als een tabletop game. Een beetje Dungeons of Dragons achtig, waarbij Tiny Tina de game-master is. Het verhaal wordt op die manier van bovenaf verdeeld met hier en daar commentaar van de verschillende spelers. Je bent één van de helden die in de game wordt gezet en beleeft daardoor een groots verhaal. Eentje die zich afspeelt in Tina’s fantasiewereld. Die wereld geeft je nog altijd de mogelijkheid om met diverse wapens los te gaan, maar dan wel varianten die een beetje een Middeleeuws riddertintje heeft. Onlangs heb ik de mogelijkheid gekregen om met een preview-versie van de game aan de slag te gaan. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Tiny Tina’s Wonderland Preview

Een toffe wereld

Tiny Tina’s Wonderland neemt je dus mee naar een fantasiewereld van Tiny Tina. Het is er één die een mooie variant is op de futuristische robotwereld uit de hoofdreeks van Borderlands. In deze game kom je zodoende meer beesten en vijanden tegen die bij een fantasie-setting past. Ook de wapens zijn dus ietwat anders. Zo heb je nu standaard een fysiek wapen zoals een zwaard of een knuppel. Een fysieke klap uitdelen is dus belangrijker geworden. Verder zijn de wapens wat meer gebaseerd op Middeleeuws wapentuig, maar dan wel gemixt met hoe het in Borderlands er aan toe gaat.

Tiny Tina’s Wonderland
Een leuke wereld (Afbeelding: 2K Games)

Humor in het verhaal

Humor is iets dat in de Borderlands-reeks altijd wel aanwezig is geweest. Ook in Tiny Tina’s Wonderland komt die humor terug. En misschien werkt het nu wel wat beter. Dit omdat het dus als een tabletop-game wordt gespeeld. Het commentaar van de spelers gaan dus in op de regels zoals Tiny Tina die neerzet of wat er allemaal gebeurt in het verhaal. Het is niet zo dat je lachend over de vloer gaat, maar de game tovert wel regelmatig een lichte glimlach op het gezicht.

Grappig conversaties (Afbeelding: 2K Games)

Gameplay in Tiny Tina’s Wonderland is herkenbaar

Als je Borderlands gewend bent, dan voelt Tiny Tina’s Wonderland erg herkenbaar. Je maakt gebruik van verschillende soort wapens. Varianten gebaseerd op pistolen, machinegeweren, shotguns en snipers. Daarnaast heb je dus ook een fysiek wapen om mee los te gaan. Ook verzamel je dus XP door kills te maken en quests te voltooien. Door levels omhoog te gaan, speel je skillpoints vrij en kun je dus bepaalde vaardigheden activeren. Ook heb je nog speciale aanvallen die je kunt gebruiken en daarna via een cooldown even niet kunt gebruiken.

Een wereld om in te knallen (Afbeelding: 2K Games)

Constant op zoek naar nieuwe loot

Tiny Tina’s Wonderland heeft nog een ander punt waarop de game doet denken aan Borderlands. Net als bij die gamserie ben je constant op zoek naar loot. Wanneer het je lukt om een sterke vijand te verslaan, da kun je rekenen op een dikke buit. Nieuwe wapens of gear zorgt ervoor dat je beter in staat bent om sterke vijanden te verslaan. Bovendien is het vaak ook leuk om nieuwe wapens te ontdekken en te zien of het een beetje bij je past.

Afwachten welke kant het opgaat

Ik heb echt lol gehad met Tiny Tina’s Wonderland en als liefhebber van Borderlands is dit een game die ik kan waarderen. Toch vraag ik me af hoe lang dit leuk gaat zijn. In de preview-versie werd ik ergens midden in de game gedropt. Mijn personage had zodoende al wat skills die waren ingevuld en de wapens waarmee ik aan de slag moest gaan, had ik niet echt een goed gevoel bij. Ik denk dat wanneer ik de game vanaf het begin speel, dat ik meer een connectie met mijn personage heb en zo beter weet wat ik moet doen. Ook was de hoofdmissie zoals die werd voorgesteld leuk, maar voelde het ook als wat los zand aan. Wat dat betreft hoop ik dus echt dat wanneer ik de game vanaf het begin speel, er meer in zit dan nu.

Het is nog even wachten voordat je zelf los kan gaan met Tiny Tina’s Wonderland. De game staat gepland voor 25 maart en komt dan op zo’n beetje elk platform uit.

[REVIEW] Borderlands 3: gewoon heel erg goed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen