Zo verander je My AI Snapchat in iets tofs

Apps Sam Dille 12 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Na het succes van ChatGPT, kon Snapchat niet snel genoeg een eigen versie maken. Met ‘My AI’ heb je nu een virtuele chatbot in de app. Door een paar aanpassingen te maken, kun je hem nog beter maken.

My AI is een virtuele chatbot in Snapchat. De functie is bijna levensecht, doordat de AI-bot is voorzien van een avatar, net als bij alle andere gebruikers. Zo voelt het net alsof je echt met iemand aan het chatten bent.

Snapchat heeft het heel makkelijk gemaakt om My AI echt van jou te maken. Je kan namelijk verschillende dingen aan de chatbot personaliseren. Met deze veranderingen doet de chatbot precies wat jij van hem vraagt.

Maak My AI van Snapchat nog beter op deze manieren

Je kunt twee aanpassingen maken aan My AI op Snapchat. Zo is het mogelijk om het uiterlijk en gedrag van je virtuele vriend aan te passen. We nemen ze allebei even met je door.

Zo verander je het uiterlijk van My AI op Snapchat

Op Snapchat kun je heel makkelijk het gezicht, lichaam en de outfit van My AI aanpassen. Je moet alleen wel even weten waar je dat kunt doen. Tik eerst linksonderin op de tekstballon en ga naar de chat met My AI. Klik linksboven op de avatar en druk op Aanpassen. Hier kun je kiezen voor Avatar en Outfit.

Je kunt vervolgens aanpassingen maken aan onder andere huidskleur, haarkleur, kapsel, gezichtshaar, oogvorm, wimpers en ooggrootte. Daarnaast heb je keuze uit tientallen outfits om je AI-chatbot mee te stylen.

Outfit aanpassen My AI Snapchat
De kledingkast van jouw chatbot. (Afbeelding: Snapchat/TechCrunch)

En zo pas je het gedrag aan van de chatbot

Naast de uiterlijk kun je dus ook het gedrag van My AI veranderen op Snapchat. Je kunt zelf bepalen hoe de chatbot zich gedraagt, op basis van specifieke instructies. Voor de optie moet je een biografie invullen met instructies over hoe je virtuele vriend zich moet gedragen. Hij reageert dan via deze instructies op je antwoorden. Deze functie is alleen beschikbaar voor Snapchat+-gebruikers.

Heb je Snapchat+, ga dan naar de chat met My AI en druk op Pas mijn persoonlijkheid aan!. Tik op het vakje ‘Biografie’ en begin met het aanpassen van jouw chatbot. Je kunt bijvoorbeeld iets typen als ‘Je hebt veel humor’. My AI zal je berichten voortaan op een grappige manier beantwoorden.

Snapchat immens populair in Nederland, maar deze 4 functies vergeet men

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen