Snapchat: zo werkt de nieuwe ‘Snap Map’

Tech rmens 22 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Snapchat heeft zijn app voorzien van een nieuwe functie. De Snap Map zit goed verborgen en toont Stories van je vrienden per locatie en laat je ook Stories mensen over de hele wereld ontdekken. Ze worden op een landkaart gepresenteerd.

De Snap Map zit verborgen en is -zoals wel meer functies van Snapchat- niet onder een knop of menu te vinden. Je opent ‘m vanaf het camera-scherm door met twee vingers het scherm samen te pinchen.

Stories, evenementen en vrienden ontdekken

De kaart bevat drie soorten content om te ontdekken. Allereerst worden vrienden die een Bitmoji hebben op de kaart getoond. Door op een Bitmoji te klikken, zie je de Story van die vriend. Daarnaast worden op de kaart ‘hotspots’ aangegeven. Dit zijn willekeurige verhalen die wellicht leuk en interessant zijn om te bekijken.

Tot slot staat sommige plaatsen staat een ronde preview van een Story met een omschrijving. Dit zijn verzamelde verhalen van een evenement. Zo kun je vandaag bijvoorbeeld bij het optreden van Mooi Wark in Assen kijken of bij het concert van Coldplay in Brussel.

Klik/tap voor groter.

Zelf op de Snap Map komen en privacy

Wil je zelf met een Snap op de kaart komen? Dan plaats je ‘m niet alleen op je eigen Story, maar ook in “Ons verhaal”. Het Snapchat-team bekijkt dan of je bijdrage de moeite waard is en plaatst ‘m als hotspot op de kaart.

Standaard zien vrienden je locatie die bijgewerkt wordt terwijl je Snapchat open hebt staan. Wil je dat liever niet? Dan kun je het door op je Bitmoji linksboven te klikken en naar Instellingen (tandwiel) te gaan uitschakelen. De optie is te vinden onder Toon mijn locatie. Je kunt hier de vrienden die je locatie mogen zien selecteren of onzichtbare modus inschakelen.

Klik/tap voor groter.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen