De Snelle Hap | nieuwe laptops van LG en de Samsung Galaxy S24

Tech Jeroen Kraak 29 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

We komen weer wat meer te weten over de Samsung Galaxy S24 en we zien nu eindelijk officieel de elektrische auto van Xiaomi. Dit is de Snelle Hap van vrijdag 29 december.

Welkom bij De Snelle Hap, onze rubriek waarin we dinsdag- tot en met vrijdagochtend het nieuws van de afgelopen nacht voor je op een rij zetten. Zo ben je snel op de hoogte van alles rondom technologie en popcultuur.

Vandaag vertellen we je over Samsung, Google, LG en meer.

Samsungs nieuwe vertaalfunctie werkt ook met andere toestellen

Volgende maand wordt waarschijnlijk de Samsung Galaxy S24 gepresenteerd. Net zoals andere telefoonmakers, wil Samsung vol inzetten op AI. Het nieuwe vlaggenschip krijgt dan ook flink wat AI-functies als we de geruchten mogen geloven.

Een daarvan is dat de telefoon live gesprekken kan vertalen. Als je dus belt met iemand die een andere taal spreekt, vertaalt de telefoon dat meteen. Nu blijkt dat diegene daarvoor geen Samsung-telefoon nodig heeft. AI Live Translate, zoals de functie heeft, ondersteunt talen die de meeste mensen spreken, zoals Engels en Spaans. Of Nederlands er ook bij zit, is nog een vraagteken.

Het is zeker niet de enige AI-functie die naar de Samsung Galaxy S24 komt. Zo krijgt het toestel waarschijnlijk een AI-chatbot, AI-fotofuncties en AI-achtergronden.

Samsung Galaxy S23 nu 100 euro goedkoper bij Bol.com - WANT
(Afbeelding: WANT/Mark Hofman)

LG presenteert laptops met AI

We blijven in Korea en bij AI. LG heeft namelijk zijn nieuwe laptops gepresenteerd. In 2024 komen de LG Gram Pro 16 en 17 op de markt. Eerder presenteerde het bedrijf al zijn nieuwe televisies.

Je kan kiezen uit verschillende opties. Zo is het mogelijk om ‘m uit te laten rusten met een OLED-scherm of als 2-in-1. Bij die laatste functie kan de computer ook dienstdoen als laptop.

Alle exemplaren hebben een NVMe PCIe 4.0 SSD, een NVIDIA GeForce RTX 3050 grafische kaart en een FHD-webcam met gezichtsherkenning. Wel heb je de keuze uit een Intel Core Ultra 5 of 7 processor.

LG Gram Pro Snelle Hap
(Afbeelding: LG)

Google hoeft niets te veranderen aan incognitomodus Chrome

In 2022 begon een kleine groep consumenten een rechtszaak tegen Google vanwege de incognitomodus van Chrome. Volgens hen deed Google er niet genoeg aan dat mensen niet getrackt zouden worden. De groep wilde via de rechtszaak een schadevergoeding krijgen van het bedrijf.

Google wilde dat de rechtszaak niet behandeld werd, maar dat werd in augustus 2023 afgewezen. Nu heeft het bedrijf een schikking getroffen met de consumenten. Hierdoor hoeft Google niets te veranderen aan de incognitomodus van Chrome.

Wat er precies is afgesproken, houden de partijen geheim. Dit moeten de twee eind januari 2024 presenteren aan de rechtbank.

Amazon zet in op waterstofvoertuigen

Terwijl elektrische auto’s de toekomst lijken, kiest Amazon toch voor een andere afrit. Om groenere voertuigen te maken, kiest het bedrijf voor waterstof. Dit zijn overigens niet de auto’s die je op straat ziet, maar de voertuigen die worden gebruikt in de magazijnen.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan wagentjes die orders verzamelen en vorkheftrucks. Om dat te kunnen, bouwt het bedrijf nu de eerste electrolyzer bij een magazijn in Colorado. Deze apparatuur kan vanuit water waterstofmoleculen produceren.

Het bedrijf wil dit bij meer vestigingen uitrollen, want het doel is om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Amazon is overigens niet het enige bedrijf dat probeert groener te werken. Ook Google heeft zo zijn eigen oplossingen.

Xiaomi presenteert eerste elektrische auto

Een bedrijf dat wel bij de ‘originele’ elektrische auto blijft is Xiaomi. Het bedrijf heeft nu zijn eerste model gepresenteerd. De nieuwe sedan heet de SU7.

Het bijzondere aan de auto is dat hij HyperOS besturingssoftware heeft. Deze ken je wellicht van de smartphones van Xiaomi, maar het merk gebruikt die ook al in zijn smarthomeproducten.

De elektrische auto van Xiaomi moet verder een actieradius van 800 kilometer hebben via een 101kWh batterij. Ook komt er een goedkopere versie met een actieradius rond de 668 kilometer. Het voordeel van de batterijen is dat je na 5 minuten laden een afstand van zo’n 220 kilometer kan afleggen. De motor zorgt ervoor dat je binnen 2,78 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan.

Xiaomi su&
(Afbeelding: Xiaomi)

Netflix, Disney+ en HBO Max veranderen flink in 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen