Olympische medaillewinnaar tovert elektrische fiets om tot Tesla Cybertruck

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 29 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Je kunt van de Tesla Cybertruck vinden wat je wil, maar het ontwerp zorgt bij anderen voor zeer veel creativiteit. Een Olympische medaillewinnaar tovert een aanhanger voor een elektrische fiets om tot iets wat geïnspireerd is op de elektrische auto.

Jeremiah Brown is niet alleen succesvol in het ombouwen van elektrische fietsen, hij is ook een succesvol sporter. In 2012 maakte hij deel uit van het Canadese roeiteam dat een medaille wist te veroveren tijdens de Olympische Spelen in Londen.

Nu wil hij van zijn eigen ontworpen aanhanger voor een elektrische fiets een succes maken. Het moet het ideale karretje zijn om mee te nemen tijdens een kampeertrip. En ja, dat karretje heeft wel wat weg van de Tesla Cybertruck.

De elektrische fiets die geïnspireerd is op de Tesla Cybertruck

De aanhanger voor de elektrische fiets heeft zelfs een motor. Hierdoor heeft die niet al te veel invloed op je krachttrap en op de actieradius van je e-bike. Op een volle lading kan die zo’n 208 kilometer mee. Het duurt ongeveer acht uur om ‘m op te laden.

Aan de bovenkant van deze aanhanger van de elektrische fiets zitten ook zonnepanelen. Zo moet de actieradius verlengd worden tijdens zonnig weer. Ook wordt hiermee de elektriciteit aan de binnenkant van deze Tesla Cybertruck look-a-like verzorgd.

De aanhanger hangt aan een elektrische bakfiets, waar je prima je bagage in kwijt kan. De twee voertuigen zijn verbonden met een speciale buis die zorgt dat de twee niet zo makkelijk losgaan van elkaar. Dit moet een natuurlijk fietsgevoel geven.

Ook aan de veiligheid is gedacht bij deze elektrische fiets. Sensoren merken op wanneer er verkeer achter je rijdt. Je krijgt dan een waarschuwing te zien op je smartphone of fietscomputer die je aan het stuur hebt gemonteerd.

Niet goedkoop

Omdat het ontwerp van deze elektrische fiets en aanhanger is gebaseerd op de Tesla Cybertruck claimt de maker dat het voertuig extra aerodynamisch is.

Wil je zelf met deze elektrische fiets en aanhanger op pad? Dan moet je wel een behoorlijk gevulde portemonnee hebben. Het model is nog een prototype, maar als deze definitief in productie gaat krijgt deze een prijs rond de 8.999 Canadese dollar. Dat is omgerekend zo’n 6.136 euro.

Zo veel kost het om de Tesla Cybertruck te repareren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen