De snelle hap | Sonos’ nieuwe subwoofer en Samsung laat je foldables zelf repareren

Tech Jeroen Kraak 20 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Sonos komt met een nieuwe subwoofer en je kunt nu zelf je Samsung Galaxy Z Flip 5 of Fold 5 repareren. Ondertussen gaat de strijd tussen Apple en Beeper door om iMessage. Dit is De Snelle Hap van woensdag 21 december 2023.

Welkom bij De Snelle Hap, onze rubriek waarin we dinsdag- tot en met vrijdagochtend het nieuws van de afgelopen nacht voor je op een rij zetten. Zo ben je snel op de hoogte van alles rondom technologie en popcultuur.

We vertellen je in deze editie over het repareren van je Samsung Galaxy Z Fold 5, nemen je mee in de strijd tussen Apple en Beeper en laten je zien dat Volkswagen Tesla achterna gaat.

Deze Samsung-smartphones kun je nu zelf repareren

Samsung heeft het zelfreparatieprogramma uitgebreid met de Samsung Galaxy Z Fold 5, Z Flip 5 en S23. Dat betekent dat je onderdelen van de telefoons zelf kunt kopen. Deze service is nu uitgebreid tot 30 landen in Europa.

Het is niets nieuws dat je apparaten van Samsung zelf kunt repareren. Het heeft al reparatieprogramma’s voor oudere modellen. Sterker nog, zelfs laptops en tablets kun je ermee repareren.

Toch is er iets bijzonders. Voor het eerst heeft Samsung twee foldables toegevoegd. Eerder was dat nog niet mogelijk volgens het bedrijf, omdat de reparatie te complex zou zijn.

Samsung Galaxy Z Fold5 en Flip5 doen deze 5 dingen nieuw
De nieuwe Flip. (Afbeelding: Samsung)

HP bouwt ‘s werelds ‘lichtste’ gaming laptop

Hoewel nog veel gamers een grote game-pc prefereren om hun spellen te spelen, wint de gaming laptop steeds meer terrein. Logisch, want ze hebben steeds betere specs en zijn ook comfortabeler om op te gamen omdat je ze overal mee naartoe kunt nemen.

Toch is er een nadeel: het gewicht. Omdat een gaming laptop goed moet presteren, heeft het betere hardware nodig, en deze is vaak zwaarder dan gewoon. HP lijkt nu een oplossing te hebben gevonden met de Omen Transcend 14-inch laptop.

De laptop weegt zo’n 1,6 kilo en is maar 18 mm dik. Onder de motorkap zit een Intel Core Ultra 9 185H-processor met 16 cores. Deze haalt een maximum van 5,1 GHz. Over de videokaart hoef je zeker ook niet te klagen, dat is een Nvidia GeForce RTX. De maximale opslag is 2 TB.

Sonos laat eerste teaser zien van nieuwe subwoofer

Sonos is in 2023 begonnen aan een flinke vernieuwing van zijn gadgets. Zo zagen de Era 100 en Era 300 voor het eerst het levenslicht en kwam er een nieuwe versie van de Move. Ook 2024 lijkt een mooi jaar te worden voor het bedrijf, want er komen compleet nieuwe producten aan.

Maar ook een oude bekende krijgt een nieuw jasje. Het bedrijf teaset via Instagram nu een vernieuwde subwoofer, om precies te zijn lijkt het te gaan om de Sub Mini. Veel meer informatie laat het bedrijf helaas niet los.

Het is dus nog onbekend hoe duur het apparaat wordt en wanneer we het mogen verwachten.

Volkswagen, Audi en Porsche stappen over op Tesla-stekker

Gisteren vertelden we je al over de Volkswagen ID.2 All en door de berichten van vandaag weten we in ieder geval dat die het Tesla plug-in systeem krijgt. Het moederbedrijf Volkswagen Group is een van de laatsten die overstapt naar het systeem.

Het grote voordeel hieraan is dat je straks niet meer hoeft te zoeken of een laadstation wel geschikt is voor je Volkswagen, Audi of Porsche. Deze merken vallen namelijk allemaal onder de paraplu van het moederbedrijf.

Door die verandering is het straks ook mogelijk om op te laden bij een Tesla Supercharger. Stellantis, het moederbedrijf van onder andere Opel, Citroën, Peugeot en Fiat lijkt de laatste die nog moet overstappen.

Waarom Volkswagen alweer af wil van touchscreens in elektrische auto's
Het concept van de ID.2 All (Afbeelding: Volkswagen)

Strijd Beeper en Apple om iMessage gaat verder

Hoewel Apple er alles aan doet om iMessage voor zijn eigen apparaten te houden, geeft Beeper niet op. Het bedrijf wil de berichtendienst hoe dan ook naar Android krijgen via zijn eigen Beeper Mini-app.

Op Reddit laat het bedrijf weten vandaag met een update te komen waardoor je iMessage weer met je Android-telefoon kunt ontvangen. Echter heb je daarnaast nu ook een Mac nodig. Deze kan van jezelf zijn, maar ook van een vriend bijvoorbeeld.

Als iemand je dus een bericht verstuurt via iMessage denkt de app dat het met een Mac verbindt. Volgens de makers van Beeper Mini kunnen tien tot twintig iMessage-gebruikers gebruikmaken van de registratiedata van één iMac.

Beeper iMessage FaceTime
Beeper. (Afbeelding: Beeper)

Bizar dure smart tv is draadloos en kun je overal opplakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen