Sonos opent aanval op Apple met alternatieven AirPods Max en Apple TV

Audio Jeroen Kraak 22 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Sonos was tot nu toe vooral een aanvulling op je Apple-producten, maar het bedrijf lijkt daar nu anders over te denken. Het gaat Apple nu beconcurreren met nieuwe producten.

Sonos is misschien wel de beste aanvulling voor je smart home als het gaat om audio als je in het Apple ecosysteem zit. De producten werken goed samen met je iPhone, iPad of Apple TV. Nu wil het echter nog meer gaan concurreren met Apple op het gebied van nieuwe producten.

Sonos gaat het gevecht met Apple aan

Om meteen een vraag weg te nemen: nee, Sonos gaat geen smartphone uitbrengen. Het bedrijf blijft gewoon bij producten die aansluiten op het huidige aanbod. Het werkt namelijk aan een koptelefoon en een mediabox.

En laat dat nu net de producten zijn waarop Apple zich ook richt. Het heeft met de AirPods Max al een high-end koptelefoon en met Apple TV heeft het ook al een streamingapparaat.

Het is logisch dat Sonos een uitstapje maakt, aangezien de financiële cijfers van 2023 niet echt heel veel indruk hebben gemaakt. Om toch meer omzet te maken is het interessant voor het bedrijf om zich op nieuwe markten te richten.

De nieuwe producten

Volgens de goed geïnformeerde Mark Gurman van Bloomberg komt als eerste een koptelefoon van Sonos op de markt. Deze moet ergens vanaf april 2024 verschijnen en gaat zo’n 400 dollar kosten. Daarmee zit het in de hogere markt, maar is met die prijs nog steeds flink goedkoper dan Apple. Met de goede naam die Sonos heeft op het gebied van audio kan dit best wel eens een succes worden.

Apple pakt groot probleem Apple TV 4K na maanden aan
De Apple TV. (Afbeelding: Brandon Romanchuk / Unsplash)

Maar daar blijft het niet bij, want het bedrijf wil ook een mediabox maken. Oftewel een concurrent voor de Apple TV en de Chromecast. Deze verschijnt pas in de tweede helft van 2024. Die prijs ligt dan weer wat hoger dan de Apple TV, want hij moet volgens Gurman tussen de 140 en 200 dollar liggen.

Sonos lijkt bezig met een gehele vernieuwingsslag. In 2023 kwamen de Era 100 en Era 300 uit als opvolger van de Sonos One. De slimme speakers moeten je de HomePod van Apple doen vergeten. Daarnaast kwam er ook al een nieuwe versie van de Move op de markt.

JBL daagt Sonos uit met Authentics: klassieke look vol indrukwekkende functies

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen