Deze oude iPhone-app lost bijna al je Sonos-problemen op

Apps Jeroen Kraak 1 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De lancering van de nieuwe Sonos-app is een groot fiascio. Gelukkig blijkt een oude iPhone-app de oplossing voor je problemen.

Het leek allemaal zo mooi: een nieuwe Sonos-app die nog meer uit je speakers zou halen. Het bleek het tegenovergestelde, want in die app zaten veel bugs en geliefde functies ontbraken.

Hoewel Sonos al verschillende updates voor de app heeft uitgebracht, werkt nog steeds niet alles optimaal. Gebruikers klagen over bugs en nog lang niet alle vertrouwde functies zijn terug. Gelukkig is er een app die een oplossing biedt.

De Sonos-app die wél werkt

Om precies te zijn is het SonoPhone, en die gaat al een tijdje mee. Sterker nog, de app ondersteunt zelfs de iPhone 4S en iPod Touch. Soms is simpelheid precies wat nodig is. De nieuwe functies en het overzicht in de Sonos-app zijn fantastisch, maar dan moet het wel vlekkeloos werken.

En dat laatste is het belangrijkst. Daar heeft de maker van SonoPhone dan ook aan gedacht. Geen overbodige poespas, maar alles werkt zoals het hoort. Via de app selecteer je heel makkelijk welke speaker je wilt gebruiken en de muziek start meteen. Het klinkt te simpel voor woorden, maar het is opmerkelijk dat daar een oude iPhone-app voor nodig is en dat Sonos nog steeds geen oplossing heeft gevonden.

Zo werkt de iPhone-app

Het mooie aan de app is dat je niet hoeft in te loggen. Het enige wat je moet doen, is ‘m laten verbinden met de apparaten in je netwerk. Vanaf dan kun je al je speakers aansturen zonder al te veel moeite.

En misschien wel het belangrijkste: deze app laat je heel makkelijk je wachtrij beheren. Je voegt eenvoudig liedjes toe en verwijdert ze net zo makkelijk als je je afspeellijst wilt wijzigen, iets waar Sonos op dit moment nog altijd flink wat moeite mee heeft in de nieuwe app.

Goed, de app is niet heel uitgebreid, dus als Sonos zijn zaken weer op orde heeft, stap je waarschijnlijk weer over. Maar het is een ideale tijdelijke oplossing. Enige nadeel: deze app kost je wel wat geld. Gelukkig niet zo veel, want je vindt ‘m in de App Store voor 2,99 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen